Opas lajitteluun ja kierrätykseen

Konica Minolta kulutustarvikkeet

 

Miten Konica Minoltan kulutustarvikkeet lajitellaan ja kierrätetään?


Konica Minolta on toimisto- ja tuotantotulostusteknologian johtava valmistaja, joka suhtautuu vakavasti velvoitteisiinsa yrityskansalaisena. Ympäristön suojelu on yksi yrityksen tärkeimmistä haasteista ja osa johtamisfilosofiaa – Creation of New Value. Ympäristönäkökohtien huomiointi ja niiden sisällyttäminen tuotteeseen alkaa jo uusien tuotteiden ja palveluiden suunnittelussa ja kehitystyössä ja jatkuu aina siihen hetkeen, jolloin tuote ja asiakas viimein kohtaavat.
 

Alla olevasta taulukosta näet, miten eri kulutustarvikkeet tulisi kierrättää. Konica Minoltan huoltoteknikko hävittää tai kierrättää asianmukaisesti kaikki muut kulutustarvikkeet, joiden käyttöikä on päättynyt (kuten OPC-rummut, kuvantamisyksiköt, sulatusyksiköt ja kehitteet).
 
  Sekajäte SER-kierrätys Kartonkikeräys Clean Planet -kierrätyslaatikko*
Väriainekasetit ja -pullot, jotka sisältävät elektronisia komponentteja   x   x
Väriainekasetit ja -pullot, jotka eivät sisällä elektronisia komponentteja x     x
Hukkavärisäiliö x     x
Tyhjä niittikasetti x     x
Pakkauskartonki     x x

* Clean Planet -kierrätysohjelma on maksullinen palvelu. Kierrätyspalvelun avulla asiakas kerää käytetyt kulutustarvikkeet erilliseen kierrätysastiaan, minkä jälkeen kulutustarvikkeet kerätään, kierrätetään ja käytetään uudelleen yhteistyössä sertifioitujen kierrätyskumppaneiden kanssa.

Väriainekasetit ja -pullot

Konica Minoltan väriaineet on valmistettu aineista, jotka ovat vaarattomia ympäristölle ja ihmisille. Jotkin toimistolaitteidemme värikasetit/-pullot sisältävät elektronisia komponentteja, joten ne on käsiteltävä sähkö- ja elektroniikkalaiteromuna eli SER-jätteenä (Waste Electrical and Electronic Equipment Directive 2012/19/EU). SER-jätteen tunnistaa helposti SER-merkinnästä. Älä hävitä SER-merkittyjä tarvikkeita sekajätteen mukana. Värikasetit ja -pullot, joissa ei ole elektronisia komponentteja (esim. tuotantotulostuslaitteissamme käytetyt väriainepullot), voi lajitella sekajätteeseen tai energiajätteeseen. 


Hukkavärisäiliö:

Täysi hukkavärisäiliö tulee pakata uuden säiliön mukana tulevaan suojapussiin, jottei väriaine pääse pölyämään. Hukkavärisäiliön voi lajitella sekajätteeseen.

Clean Planet -kierrätysohjelma

Clean Planet -ohjelma on Konica Minoltan yksinkertainen ja luotettava kierrätysohjelma käytettyjen Konica Minoltan kulutustarvikkeiden laadukkaaseen kierrätykseen ja uudelleenkäyttöön. Kerätyt kulutustarvikkeet käsitellään sertifioidussa talteenottolaitoksessa. Kierrätysprosessin lopussa muovi, metalli ja väriaine otetaan talteen ja erotellaan toisistaan. Metallit lähetetään takaisin markkinoille ja muovi lähetetään jatkojalostukseen ja puhdistukseen ennen uudelleenkäyttöä ja palauttamista hyödykemarkkinoille. Ohjelma on helppo tapa antaa arvokas panos maapallon rajallisten luonnonvarojen suojeluun.

Lue lisää

Haluaisitko asiasta lisätietoa?

Ota yhteyttä!