Resurssien suojaus ja jätteiden vähentäminen

 

Palvelut

 

Hävitysohjelmat

Konica Minoltalla on käytössä keräys- ja kierrätysohjelmia, jotka on räätälöity tiettyihin maihin, niiden markkinoille ja niiden lainsäädännön vaatimusten mukaan. Konica Minoltan kansallisissa toimipisteissä on käytössä erilaisia kulutustarvikkeiden keräys- ja kierrätysratkaisuja. Euroopassa yritys on ottanut käyttöön EU:n-direktiivin mukaiset toimenpiteet liittyen sähkö- ja elektroniikkalaiteromun hävittämiseen (WEEE II). Lisäksi Konica Minoltalla on käytössä B2C-järjestelmä, jossa kuluttajat voivat palauttaa ja kierrättää käytetyt lasertulostinten (Konica Minoltan Magicolor- ja PagePro-laitteiden) värikasetit maksutta 18 Euroopan maassa.

Lue lisää Cleanplanet-sivulta


Ympäristölaskin


Konica Minoltan ympäristölaskin on verkkopohjainen työkalu, joka mittaa tarkasti, kuinka paljon paperia toimistotulostukseen käytetään. Siten asiakas voi arvioida tulostinlaitteistonsa mahdolliset ympäristösäästöt ja vähentää vaikutustaan ympäristöön vaihtamalla Konica Minoltaan. 

Lisätietoja ympäristölaskimesta.
 

Ominaisuudet

Konica Minoltan toimistolaitteet voidaan ohjelmoida seuraavilla tavoilla käyttämään resursseja vastuullisesti. Asiakkaat voivat vähentää ympäristövaikutuksiaan myös tietyillä järjestelmän asetuksilla. 

 

  1. Kaksipuolisuus: kaksipuolinen tulostus ja kopiointi
  2. N-up: valitun sivumäärän asettelu samalle arkille
  3. Tulostus- ja kopiointitöiden yhdistäminen: tulostus- ja kopiointitöiden yhdistäminen voi vähentää paperin- ja energiankulutusta
  4. Tulostuksen esikatselu: tarkka esikatselu tietokoneen näytössä XPS Print Preview -ohjaimella estää tulostusvirheitä
  5. Vedostulostus: tulostaa yhden testisivun tai -sivusarjan, jotta mahdolliset virheet voidaan tarkistaa ennen koko työn tulostamista tai kopioimista
  6. Tyhjän sivun poistaminen: estää tyhjien sivujen tulostamisen
  7. Päällekkäistoiminto: Mahdollistaa kirjelomakkeiden tulostuksen. Jos muutoksia tehdään, tallennettu tiedosto on nopea ja helppo päivittää, mikä vähentää yrityksen esipainettujen lomakkeiden tulostusta
  8. Julkinen kansio: Tallennuspaikka julkisille asiakirjoille, joita tarvitsee päivittää usein. Siten niitä on helppo käyttää ja muokata, ennen kuin suuria määriä tulostetaan
  9. Oma kansio / turvatulostus: Tulostus- ja kopiointitöiden kerääminen omaan säilöön estää niiden töiden tulostamisen, joita käyttäjä ei lopulta hae. Lisäksi käyttäjäkohtainen tulostus estää jatkuvat tulostimen lämmityskerrat
  10. Käyttäjien ja kulujen hallinta: Keskitetty ohjelmisto, joka laskee tulostuskulut ja ilmoittaa käyttäjälle tämän tulostustyön aiheuttamista kustannuksista ponnahdusikkunassa. Se lisää käyttäjien tietoisuutta tulostuskuluista sekä estää huolimattoman ja tuhlailevan tulostuksen.

 

 

Teknologia

 

Kierrätysmateriaalien käyttö tuotteissa

Jopa 88 prosenttia toimistolaitteidemme ulkokoteloista sisältää kierrätettyjä materiaaleja (PET-pullot). Jopa 40 prosenttia väriainepulloistamme on valmistettu kierrätetyistä maitopulloista. Konica Minoltan lopullisena tavoitteena on käyttää kierrätettyjä materiaaleja kaikessa väriainetuotannossaan ympäri maailmaa niin, että nykyisestä 25 prosentista päästään sataan prosenttiin tulevaisuudessa.


Ympäristöä säästävä paperinkierrätys

Paperia kierrätettäessä on tärkeää, että väriaine voidaan poistaa helposti paperista. Saksalainen yhdistys INGEDE e.V., jolla on edustus ympäri Eurooppaa, tunnustaa, että Konica Minoltan tuotantotulostusjärjestelmissä käytetyn Simitri® HD -väriaineen siistattavuustaso on hyvin korkea. Tämä takaa, että painoalan ammattilaiset voivat olla varmoja, etteivät he tulosta ympäristön kustannuksella, ja samalla he hyötyvät erinomaisista siistausominaisuuksista. Näin he edistävät edelleen paperin kiertoa ja kierrätystä ja auttavat vähentämään vesien saastumista. 

 

Sitoutuminen

 

Monimuotoisuus

Monimuotoisuuden ongelmaa käsitellään Green Factory -sertifiointijärjestelmän puitteissa. Konica Minolta Business Solutions France S.A.S.,-yhtiön työntekijät ovat aloittaneet yhden malliprojektin. He ovat asentaneet kuusi mehiläispesää yhtiön toimistojen katolle. Hunajan myynnin tuotto lahjoitetaan erilaisiin hyväntekeväisyysprojekteihin, kun taas mehiläiset edistävät luonnollisesti monimuotoisuuden säilymistä.
 

Le Marathon Vert

Konica Minolta Business Solutions France S.A.S. on ollut ”Marathon Vert” -tapahtuman (vihreä maraton) pääsponsori. Tapahtuma on auttanut Etiopian uudelleenmetsityksessä aloittamisestaan vuodesta 2011 lähtien. Vuonna 2016 tapahtuman ansiosta pystyttiin istuttamaan yli 115 000 puuta Etiopiaan.

 

Ota yhteyttä...

Ota yhteyttä kestävän kehityksen tiimiimme!

Lähetä sähköpostia

ContactFormWrapper

Konica Minolta saa kommunikoida minulle sähköpostitse:*
Huomaathan, että keräämme henkilötietojasi lähettäessäsi tämän lomakkeen. Konica Minolta Business Solutions Finland Oy käsittelee antamiasi tietoja tietosuojakäytäntömme mukaisesti.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia

Note - your current cookie settings will exclude you from receiving promotional updates via email! To allow those updates, update your cookie settings