Verkkotilausjärjestelmät

Kaupankäynti siirtyy verkkoon – myös painotaloissa

Sähköiset tilaussovellukset parantavat palveluja ja niiden saatavuutta


Internetistä ja verkkokaupasta on tullut keskeinen osa ihmisten arkea, ja ne kehittyvät nopeasti kanaviksi, joita käytetään useimmissa liiketoiminnoissa. Samanaikaisesti painopalvelujen tuottajat ponnistelevat herkeämättä erottautuakseen kilpailijoistaan ja talouden nykysuhdanteet pakottavat yleiskustannusten karsimiseen ja tehokkuuden nostamiseen. Tämä vaatii koko tuotantokapasiteetin hyödyntämistä, jotta laitteet ja henkilöstö olisivat jatkuvasti työllistettyjä.

Tarjoamalla asiakkaillesi mahdollisuuden tilata painotuotteita verkon kautta, avaat uuden etuoven liiketoiminnallesi. Ja etuovella ei päivystä ihminen, siellä päivystää teknologia. Palveluntarjoajalle ajatus voi tuntua pelottavalta, sillä painoala on ollut selkeän ihmiskosketuksen ala pitkään. Perinteisiin vetoaminen ei kuitenkaan ole puolusteltavissa, jos inhimillinen kosketus painotyön myyntiprosessissa ei ole enää kaikissa tilanteissa välttämätön.


Itsepalvelukulttuuri on tätä päivää


Sana ”palvelu” viittaa yleensä henkilökohtaiseen palveluun – ihminen tarjoaa jotakin toiselle. Puhutaan arvon vaihdosta. Teknologian kehittyminen ja sen käytön lisääntyminen ovat mahdollistaneet ”palvelutapahtuman” ilman ihmistä. Otetaan esimerkiksi verkkopankkipalvelu – sinulla on mahdollisuus hoitaa pankkiasiasi ja päästä käsiksi varoihisi milloin ja missä tahansa, ilman ihmiskontaktia. Verkossa asioiminen on nykypäivää ja voimakkaimmin se näkyy nimenomaan kuluttajapalveluissa: voit tilata uuden passin, viikon ruuat, vaatteita, elektroniikkaa tai suorittaa erilaisia koulutuskokonaisuuksia verkossa. Verkkopalvelujen käyttö ei ole uusi juttu myöskään B2B-kaupassa, esimerkiksi omat jälleenmyyjämme tilaavat nykyään kaikki laitteet ja varaosat heille rakennetun verkkokaupan kautta.


Itsepalvelu ei ole kaiken itse tekemistä – itsepalvelu on strategisia valintoja siitä, mitkä tuotteet ja palvelut ovat itsepalveluun sopivia ja sitä, että ”palvelun” tarjoaa teknologia, henkilöstön sijaan. Tästä syystä on elintärkeää huolellisesti pohtia, mitä tuotteita verkossa halutaan myydä. Mikä osa tuoteportfoliostasi sopisi hyvin itsepalveluvuorovaikutukseen? Kun vastaat tähän kysymykseen, ymmärrät miksi käyntikortit ovat tuote, jota painotalot ensimmäiseksi myyvät verkossa. Verkkoteknologioiden jatkuva kehittyminen tekee entistä useammasta painotuotetilauksesta ”sopivan” itsepalveluna toteutettavaksi.


Tosi asia on, että kaupankäynti siirtyy verkkoon. Asiakkaiden mukavuus ohittaa henkilökohtaisen palvelun monissa tuotteissa ja palveluissa. Painopalvelusi siirtäminen verkkoon ei ole vain trendin seuraamista, se on asiakkaiden seuraamista ja heidän arvostamista.

Mitä hyötyä verkkotilauksesta on minulle painopalveluiden tarjoajana? 


Verkkotilausratkaisuista on nopeasti tulossa painoyritysten strategioiden tärkeitä osia, jotka eivät rajoitu vain käytettävyyteen, vaan myös myyntiin, markkinointiin ja suunnitteluun. Se tarjoaa myös tärkeitä työkaluja, joiden avulla pienten ja edullisten töiden aiheuttaman taustajärjestelmien hallinnon kasvun aiheuttamat rasitteet voidaan voittaa. Useimmat painopalveluiden tarjoajien hallinnolliset prosessit ja perinteiset hallinnon tietojärjestelmät sopivat offset-tuotantoon ja digitaalisen tulostusympäristön vaatimukset aiheuttavat niissä ongelmia. Verkkotilaus tarjoaa monia etuja painoympäristössä, mukaan lukien seuraavat:


  • Se voi säästää aikaa ja rahaa markkinointiosastoilla
  • Se voi auttaa asiakkaan painotuotteista vastaavia työntekijöitä
  • Mahdollistaa asiakkaan ympärivuorokautisen pääsyn tilaamaan
  • Tilausprosessin näkyvyys vähentää asiakaspalvelun kyselyjä
  • Auttaa asiakkaan painotuotteista vastaavia työntekijöitä
  • Luo kaikista tuotteistasi ja palveluistasi verkkomyymälän, joka lisää myyntiä
  • Voit tarjota verkkomaksuvaihtoehtoja, mikä parantaa kassavirtaa
  • Automatisoi tilaus-, maksu- ja kirjanpitoprosessit

Verkkotilausjärjestelmät

Verkkotilausjärjestelmät

Verkkotilaus ei ole enää vaihtoehto, vaan se on palvelu, joka painopalveluiden tarjoajien on tarjottava.

Verkkotilauspalvelun avulla asiakkaat voivat helposti tilata, ladata ja esikatsella töitä verkossa. Painovalmiita asiakirjoja voidaan tarjota katalogeissa, ja lisäksi voidaan tarjota tilattavaksi muita kuin painettavia tuotteita. Sovellus tarkistaa, ovatko tiedostot painokelpoisia, onko asiakkaan toimittamissa kuvissa on oikea tarkkuus sekä että fontit on upotettu ja läpikuultavuudet lisätty. Useimmissa verkkotilaussovelluksissa asiakkaat voivat mukauttaa valmiiksi suunniteltuja malleja ja ladata omaa sisältöään automaattista painatusta varten. 


Mitä verkkotilaus tarkoittaa ja miksi tarvitset sitä?

Kokonaisratkaisu

Verkkotilaus on kokonaisvaltainen ratkaisu painopalveluiden hankintaan ja hallintaan

Tehokas

Verkkotilaus ja digitaaliset verkkomyymälät ovat painosektorin versio sähköisestä kaupankäynnistä, jossa Internetiä käytetään tulostamisen tehon parantamiseen ja kustannusten alentamiseen

Nopea ja helppo

Se on nopea ja helppo työkalu, jolla asiakkaat voivat laskea hintoja

Sijainnista riippumaton

Verkkotilausratkaisujen avulla kuka tahansa voi hankkia painopalveluita tietokoneella sijainnista riippumatta, hyväksyä PDF-tiedostot ja lähettää ne heti painotaloon

Optimointi

Optimoitu B2B-painopalveluntarjoajille ja yritysten sisäiseen tulostukseen

Ammattitulostusratkaisut

Tutustu myös Konica Minoltan muihin ammattitulostusratkaisuihin

Lue lisää
kaksi henkilöä katsoo tulostetta suuren laitteen edessä

Korkea tuottavuus painon kannattavuuden parantamiseksi

Korkea tuottavuus painon kannattavuuden parantamiseksi

Miksi verkkotilauksen on oltava osa painopalveluiden valikoimaasi?

Suuntaus kohti verkkoratkaisuja ja pilvipalveluita vaikuttaa meihin kaikkiin ennemmin tai myöhemmin, sillä yhä useammat asiakkaat siirtyvät verkkoon ja odottavat, että yrityksesi voi tarjota verkkopohjaisia palveluja.


Verkkokaupan määrä on kasvanut räjähdysmäisesti eri puolilla maailmaa kahden viime vuosikymmenen aikana. Vuonna 1995 nettokäyttäjien määrä oli vain 0,4 prosenttia, kun se vuoteen 2012 mennessä oli kasvanut 34,8 prosenttiin, minkä jälkeen kasvu on jatkunut. Yhdysvalloissa, jotka muodostavat kypsimmät markkinat, kasvu oli vuonna 2015 edelleen kahdeksan prosenttia vuodessa, kun taas Kiina ohitti sen vuonna 2015 ja tulee kolminkertaistamaan verkkokauppansa vuoteen 2020 mennessä.


Tämän painoalan kasvutrendin mahdolliset hyödyt ovat valtavat verkkotilauksen muodossa. Verkkotilauspalvelun avulla painopalveluiden tarjoajat voivat laajentaa painotuotevalikoimaansa tarjoamalla luovia verkkoratkaisuja, kuten etäjulkaisupalveluja kellon ympäri, ja virtaviivaistaa töiden käsittelyä.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Konica Minolta saa kommunikoida minulle sähköpostitse:*

Huomaathan, että keräämme henkilötietojasi lähettäessäsi tämän lomakkeen. Konica Minolta Business Solutions Finland Oy käsittelee antamiasi tietoja tietosuojakäytäntömme mukaisesti.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia

Note - your current cookie settings will exclude you from receiving promotional updates via email! To allow those updates, update your cookie settings