Konica Minoltan bizhub ECO: ympäristöystävällistä yritystoimintaa monitoimilaitteiden avulla

| 6 kesäkuuta 2019

Konica Minoltan bizhub ECO on palvelu, joka tukee yrityksiä kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa. Palvelu on saatavilla kaikkiin nykyisiin ja tuleviin Konica Minoltan värimonitoimilaitteisiin. Palvelupakettiin kuuluvat laitteisiin valmiiksi asennetut ekoasetukset, hiilipäästöjen hyvitysohjelma ja osallistuminen Treedom-kampanjaan. Treedom on yhteiskunnallinen yritys, joka istuttaa yhden puun jokaista bizhub ECOn asennusta vastaan. Tällä on positiivisia vaikutuksia sekä ympäristön kannalta että yhteiskunnallisesti, sillä Treedom edistää myös naisten asemaa kehittyvissä maissa.
Konica Minolta Business Solutions Finland Oy

Konica Minolta Business Solutions Finland Oy

Konica Minolta Business Solutions Finland Oy 

Konica Minolta kehittää ja tarjoaa asiakkailleen innovatiivisia ratkaisuja digitaaliseen työympäristöön, IT-ympäristöihin ja ammattitulostamiseen. Konica Minoltan viidessä tutkimus- ja kehityskeskuksessa Euroopassa innovoidaan asiakkaille uusia parempia ratkaisuja, jotka yhdistävät älykkään palvelun ja teknologian. Yrityskulttuurin keskiössä on asiakas, joiden kanssa asioita katsotaan uusista näkökulmista ja ideoidaan oikeat ratkaisut liiketoiminnan kehittämiseen.

Konica Minolta tarjoaa tehokkaita ratkaisuja ja hallinnoituja palveluita IT- ja pilviympäristöihin sekä tietoturvaan liittyen. Tutkimuslaitos IDC MarketScape on nimennyt Konica Minoltan johtavaksi älykkäiden monitoimilaitteiden tarjoajaksi, joka kuvastaa yrityksen vahvaa ratkaisu- ja palvelutarjoamaa tulostusympäristöihin. Konica Minolta tarjoaa vahvana kumppanina ammattitulostusmarkkinaan liiketoimintakonsultointia, huipputeknologiaa ja ohjelmistoja. Yritys on vakiinnuttanut asemansa tuotantopainokoneiden markkinajohtajana Euroopassa ja muualla maailmassa.

Konica Minolta Suomen pääkonttori sijaitsee Life Science Center Keilaniemessä Espoossa. Aluetoimistomme sijaitsevat Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Rovaniemellä ja valtuutettujen jälleenmyyjiemme verkko ulottuu läpi koko Suomen. Konica Minolta Business Solutions Finland Oy:n liikevaihto tilikauden 2019 (1.4.2019-31.3.2020) aikana oli 21 miljoonaa euroa. Yritys työllistää tällä hetkellä noin 90 henkilöä. Konica Minolta Business Solutions Finland Oy on Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH:n omistama tytäryritys.


”Yhä useammat asiakkaamme haluavat kantaa ympäristövastuunsa. Pienten ja keskisuurten yritysten on kuitenkin hankala keksiä toimivia tapoja parantaa kestävyyttään”, kertoo Konica Minolta Business Solutions Europen kestävyystiimin johtaja Teresa Haller-Mangold. ”Konica Minoltan bizhub ECO on tehokas työkalu juuri tähän tarpeeseen.”


bizhub ECO -palvelu koostuu kolmesta osasta: Ensin Konica Minoltan palveluasiantuntija optimoi laitteen ympäristöasetukset. Näin esimerkiksi kopiointi- ja skannaustöistä poistetaan automaattisesti tyhjät sivut ja väriaineensäästötila asetetaan oletukseksi. Toiseksi bizhub ECO sisältää hiilijalanjäljen hyvitysohjelman. Laitteiden päästöt lasketaan niiden koko elinkaaren ajalta ja hyvitetään sertifioidun hyvitysohjelman kautta. Palvelun kolmas ja merkittävin osa on yhteistyö verkkoalusta Treedomin kanssa. Treedomin ohjelmassa toimii pienviljelijöitä, jotka istuttavat mailleen yhden puun jokaista myytyä bizhub ECO -palvelusopimusta vastaan. Ohjelma auttaa etenkin naisia ansaitseman rahaa ja huolehtimaan perheestään istuttamalla hedelmäpuita viljelysmailleen. Konica Minoltan bizhub ECO -palvelun hankkineesta asiakkaasta tulee lisäksi kyseisen puun kummi. Asiakas voi seurata puun kasvua verkossa ja kertoa siitä omille asiakkailleen tai työntekijöilleen. ”On hienoa, että Konica Minolta antaa asiakkailleen mahdollisuuden tukea kestävää kehitystä ja auttaa heitä pienentämään hiilijalanjälkeään. Ja mikä parasta, Konica Minolta ulottaa toimintansa myös yhteiskunnallisiin ja ekologisiin metsityshankkeisiin, jotka edistävät naisten asemaa”, selittää Treedom Germanyn Saksan, Itävallan ja Sveitsin maajohtaja Jaron Pazi. Konica Minoltan bizhub ECO -palvelun kautta asiakkaat saavat käyttöönsä myös lisäpalveluita, joilla he voivat viestiä ympäristöarvoistaan sidosryhmilleen. Lisäpalveluiden avulla asiakkaiden on helppo parantaa toimintansa kestävyyttä ilman mittavia organisatorisia ponnistuksia.


Konica Minoltan keskeisiä tavoitteita ovat yritystoiminnan kestävyyden parantaminen sekä hyvä yrityskansalaisuus. Vuoden 2019 tammikuussa Konica Minolta liittyi RE100-kampanjaan. Näin yritys sitoutui siirtymään täysin uusiutuvan energian käyttöön vuoteen 2050 mennessä. Sitoumus jatkaa Konica Minoltan Eco Vision 2050 -ympäristöohjelmassa määriteltyä linjaa. Ohjelma perustettiin vuonna 2009, ja sen tavoitteena on vähentää yrityksen hiilidioksidipäästöjä 80 prosentilla vuoden 2005 tasosta vuoteen 2050 mennessä. 


Lisätietoja Treedomista

Treedom on maailman ainoa palvelu, jonka kautta voi istuttaa puun ja seurata sen kasvua verkossa. Jokainen puu paikannetaan ja valokuvataan, ja sille perustetaan oma verkkosivu. Paikalliset viljelijät istuttavat mailleen niille parhaiten soveltuvia hedelmä- ja viljelypuita, mikä edistää heidän yhteisöjensä hyvinvointia niin sosiaalisesti ja taloudellisesti kuin ympäristönkin kannalta. Afrikkaan, Etelä-Amerikkaan ja Italiaan on istutettu yli 500 000 puuta sen jälkeen kun Treedom perustettiin Firenzessä vuonna 2010. Vuonna 2014 Treedom liittyi Certified B Corporation -verkostoon, joka koostuu kunnianhimoisia ympäristötekoja ja sosiaalisia tavoitteita edistävistä yrityksistä. 


Lisätietoja:

Kennet Westerdahl
Konica Minolta
Business Solutions Finland Oy
Puh.: +358 40 865 9195
kennet.westerdahl(a)konicaminolta.fi