TIEDOTTEET

VAIHDA VALINTA

Konica Minolta on palkittu RobecoSAM Gold Class -palkinnolla toisena vuotena peräkkäin

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) sai RobecoSAM:n Gold Class -palkinnon. RobecoSAM on Sveitsissä toimiva maailman johtava tutkimus- ja luokitusyritys ESG*-sijoitusalalla. Konica Minolta on ainoa tietokone-, oheislaite- ja toimistoteknologiasektorilla työskentelevä yritys, jolle myönnettiin Gold Class -palkinto.

Konica Minolta on kaikista tietokone-, oheislaite- ja toimistoteknologiasektorilla työskentelevistä yrityksistä ensimmäinen, joka on saavuttanut palkinnon viitenä peräkkäisenä vuotena ympäristöpuolella ja ensimmäisen kerran myös sosiaalisektorilla. Yhteispisteillä Konica Minolta saavutti toisena vuotena peräkkäin Industry Leader -tittelin.

Taloussektorissa Konica Minolta sai parhaat pisteet seuraavista kymmenestä olemassa olevasta kategoriasta: Materiality, Risk & Crisis Management, Customer Relationship Management, Tax Strategy, Innovation Management ja Privacy Protection.

RobecoSAM uskoo hyvän tuloksen johtuvan siitä, että Konica Minolta on onnistunut yritysvastuutoiminnan seuraavissa kohdissa:

  1. Ympäristö
  2. Sosiaalinen innovaatio
  3. Asiakastyytyväisyys ja tuoteturvallisuus
  4. Vastuullinen toimitusketju
  5. Ihmispääoma
  6. Monimuotoisuus

Konica Minolta pyrkii maailmanlaajuisesti edistämään konsernitason pyrkimyksiä ratkaista nämä  olennaisuuteen liittyvät kysymykset, joiden tarkoituksena on auttaa ratkaisemaan maailmanlaajuiset ympäristöasiat, parantamaan elämänlaatua ja saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteet vuoteen 2030 mennessä.

RobecoSAM

RobecoSAM on maailman johtava ESG-tutkimus- ja luokitusyritys, jonka pääkonttori sijaitsee Sveitsissä. RobecoSAM kutsuu yli 3500 suurinta yritystä ympäri maailmaa osallistumaan yritysvastuun arviointiin ja analysoi tulokset taloudellisella, ympäristöystävällisellä ja yhteiskunnallisella tasolla keskittyen pitkän aikavälin arvon luomiseen. Vuonna 2019 236 yritystä (mukaan lukien 20 japanilaista yritystä) sijoittui kulta-, hopea- ja pronssiluokkiin.

ESG on lyhenne sanoista Environmental, Social ja Governance. ESG:llä tarkoitetaan ympäristö- ja yhteiskuntavastuuseen sekä hallintotapaan liittyviä asioita.