Konica Minolta 150 vuotta - ja se on vasta alkua!


Kuinka monta yritystä tunnet, jotka ovat olleet olemassa 150 vuotta? Eivät montaa, vai mitä? Me Konica Minoltan työntekijät juhlimme tätä merkkipäivää - ja hehkumme ylpeydestä. Työskentelemme yrityksessä, joka on pyrkinyt kehittämään uusia teknologioita ja innovatiivisia ratkaisuja vuodesta 1873 lähtien ja joka toteuttaa näitä ratkaisuja menestyksekkäästi ja kestävästi asiakkailleen.

1873 - kolme vuotta ennen kuin Alexander Graham Bell jätti patenttinsa puhelimelle ja kuusi vuotta ennen kuin Thomas Alva Edison keksi sähkölampun. Tarinamme alkoi, kun Rokusaburo Sugiura avasi Tokiossa pienen valokuvaus- ja litografiatuotteiden erikoisliikkeen. Nyt, 150 vuotta myöhemmin, yli 40 000 ihmistä ympäri maailmaa työskentelee intohimoisesti tehdäkseen Konica Minoltasta markkinajohtajan teknologian ja hallinnoitujen palvelujen tarjoajien joukossa - tarjoamalla parhaan valikoiman ja palvelut, jotka auttavat sinua saavuttamaan menestystä.

Yrityksemme on muuttunut useiden sukupolvien ja myrskyisten aikojen aikana, sillä myös Konica Minoltan ympärillä oleva maailma on kokenut valtavia muutoksia. Yhdessä haluamme jatkossakin olla menestyksekkään muutoksen voima ja olla kanssasi matkallasi kohti digitaalista tulevaisuutta. Vuonna 2023 olemme jälleen kerran asettaneet tavoitteeksemme uusien polkujen viitoittamisen ja uusien ja kestävien arvojen tuottamisen.

Sinulle, meille - ja myös Rokusaburo Sugiuralle.


 
 
 

Virstanpylväät

1873

Rokusaburo Sugiura perustaa Konica Corporationin.

1903

"Cherry Hand Camera", Japanin ensimmäinen kameramerkki, luodaan.

1928

Tashima perustaa Nichi-Doku Shashinki Shotenin (myöhemmin Minolta Co.).
 

1960

Yrityksen ensimmäinen kopiokone, "Minolta Copymaster", valmistuu.

1962

Ensimmäiset kuvat Maasta otetaan avaruudesta Minolta Hi-Matic -kameralla (John Glennin "Friendship 7" -avaruuslennon aikana).

1992

Ensimmäinen yritys maailmassa, jolle on myönnetty Sininen enkeli -merkki kopioinnin alalla.


 

2002

Simitrin - maailman ensimmäisen biomassaa sisältävän polymeroidun väriaineen - kehittäminen, joka vähentää CO2- ja NOx-päästöjä jopa 40 % ja varmistaa lisäksi kustannustehokkaan tuotannon.

2003

Konica ja Minolta sulautuvat Konica Minoltaksi.

2004

Yhtiö tulee tuotantotulostussegmenttiin Konica Minolta bizhub Pro 1050:llä.


 

2007

Yrityksen läsnäolon päättyminen valokuvaus- ja kameramarkkinoilla.

2014

Lontoossa avattiin ensimmäinen yritysinnovaatiokeskus (BIC).

2016

B2+ UV-mustesuihkutulostusjärjestelmä AccurioJet KM-1:n käyttöönotto

2020

IDC nimeää Konica Minoltan maailmanlaajuiseksi johtavaksi tulostuksen muutostoimijaksi

2022

Konica Minolta on jo toisen kerran peräkkäin valittu Saksan parhaaksi hallituksi palveluntarjoajaksi ja johtavaksi järjestelmätaloksi.
 

Faktat, luvut ja päivämäärät

Mikä on Konica Minoltan markkinaosuus? Mitä ympäristötoimenpiteitä yritys toteuttaa? Lue lisää faktoista ja luvuista.

Katso infografiikka