Pekan Offset Oy

Pekan Offset Oy

Pekan Offset Oy

Investointi keskiraskaaseen digitaaliseen värituotanto-järjestelmään mahdollisti paremman palvelutason

Helsingin Herttoniemessä toimiva graafisen alan yritys Pekan Offset Oy on tarjonnut painopalveluja asiakkailleen jo vuodesta 1991 lähtien. Painossa on käytössä kattavasti eri painotekniikat - offsetpaino, digipaino ja suurkuvatulostus. Nykyaikainen paino tarjoaa luotettavaa palvelua aina painotyön suunnittelusta lähtien. Yritys työllistää tällä hetkellä 12 graafisen alan ammattilaista.

quotation marks

Investointi tehokkaampaan tuotantojärjestelmään kannatti. Tuotanto hoituu nyt nopeammin ja varmemmin ja voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin.

Pekka Pelkonen

Toimitusjohtaja, Pekan Offset Oy

Lähtötilanne


Kun Pekan Offset Oy hankki ensimmäisen digituotantojärjestelmänsä yli 10 vuotta sitten, oli merkki jo tuolloin Konica Minolta. Hinta-laatusuhde oli silloinkin markkinoiden paras, eikä hankintaa tarvinnut miettiä pitkään. Siitä lähtien yrityksessä on ollut vain Konica Minolta -merkkisiä digipainojärjestelmiä ja yhteistyö on sujunut vuosien varrella hyvin.


Konica Minoltan jälleenmyyjän aktiivinen yhteydenpito ja Konica Minoltan huollon luotettava toiminta ovat olleet asioita, jotka ovat vaikuttaneet paljon hyvän ja luotettavan asiakassuhteen syntymiseen. Kun yrityksessä ryhdyttiin miettimään digipainolaitteiston päivittämistä, tiedossa oli digipainotuotannon kasvaneet volyymit. Koska luotto Konica Minoltan järjestelmiin on ollut vankka kaikkien vuosien ajan, lähdettiin tähän tarpeeseen harkitsemaan Konica Minoltan keskiraskaaseen digituotantoon soveltuvaa värituotantojärjestelmää.


Digipainolaitteiston päivittämisellä haluttiin vastata kasvaviin volyymeihin nyt ja myös tulevina vuosina. Päivittäistä tekemistä haluttiin vauhdittaa ja saada painokset tuotettua nopeammin sekä myös laajentaa digipainotuotteiden tarjontaa. Lisäksi haluttiin varmistaa, että uudella järjestelmällä pystyisi käyttämään luotettavasti ja varmasti laajempaa materiaalivalikoimaa.


Ratkaisu


Tuotannon tarpeisiin vastasi parhaiten Konica Minoltan lippulaivamalli bizhub PRESS C1100. Sen suorituskyky mahdollistaa painotöiden lyhyen toimitusajan ja kustannusten karsimisen, jotka ovat keskeisiä laitteen hyötyjä. Uuden värituotantolaitteen maksimi kuukausivolyymi on 500 000 SRA3-arkkia, joten volyymeiden kasvu ei ole ongelma tulevaisuudessakaan.


Pekan Offset on erityisen tyytyväinen hankitun tuotantojärjestelmän uusiin ominaisuuksiin, kuten imualisteiseen paperisyöttöyksikköön. Laitteen asennuksen jälkeen ei ole tarvinnut huolehtia, että paperinsyöttöön tulisi tukoksia edes haastavimmilla materiaaleilla. Lisäksi digipaino-sarjojen tuotanto hoituu alta aikayksikön, sillä bizhub PRESS C1100:n 100 arkin minuuttivauhti ei hidastu edes paksuimmilla (350 g/m²) paperin neliöpainoilla. Tiukkoihin aikatauluihin sidotut painotyöt voidaan toimittaa luotettavasti asiakkaille. Järjestelmällä onnistuu myös C4-kirjekuorien tulostus, joka oli yksi tärkeimmistä hankintaa vauhdittaneista syistä.


- Olemme erittäin tyytyväisiä. Paperi kulkee hyvin laitteessa ja kaksipuolisten kohdistus on paikoillaan. Tietysti aina uuden laitteen kanssa vastaan tulee joitakin pieniä haasteita, mutta niistä on selvitty hyvässä yhteistyössä. Luotamme siihen, että Konica Minoltan huolto toimii hyvin ja ammattitaitoisesti, toteaa Pekan Offset Oy:n toimitusjohtaja Pekka Pelkonen.


Kesällä 2018 Pekan Offsetin bizhub PRESS C1100 -järjestelmä päivitettiin entistä ehompaan uutuusmalliin AccurioPress C6100 -värituotantojärjestelmään. Hyvin toimiva yhteistyö Konica Mminoltan kanssa jatkuu edelleen!

Haluatko kuulla lisää? Ota meihin yhteyttä!