Konica Minolta tiedottaa
  

Konica Minoltan Tatsunon tehtaalla sattuneen räjähdyksen vaikutukset väriainetoimituksiin 


Päivitys 8.12.2021: Väriaineet monitoimilaitteisiin (toimistolaitteisiin)
Konica Minoltan väriainetuotanto on käynnistynyt aikataulun mukaisesti Kofun ja Tatsunon tehtailla, ja toimitusketjut on palautettu ennalleen. Japanin tehtaiden väriaineita toimitetaan jatkuvasti Eurooppaan ja edelleen loppuasiakkaille. 
Konica Minolta on käynnistänyt myös useita poikkeustoimia, kuten väriaineostoja ja käytettyjen väriaineiden paremman kierrätyksen vähentääkseen väliaikaisen tuotantoseisokin vaikutuksia. 
Näiden toimenpiteiden yhteisvaikutuksella väriaineiden toimitustilanne paranee merkittävästi marraskuun lopulla ja joulukuun alussa.  
Viime viikkojen aikana asiakkaille on toimitettu paljon väriainetta, ja ruuhkaa on saatu vähennettyä. Konica Minolta odottaa, että väriainetoimitukset pysyvät vakaina tulevaisuudessa ja että jäljellä oleva tilauskanta saadaan purettua lähitulevaisuudessa.  
Jos teillä on erityinen kiire saada väriaineita, otathan yhteyttä nimettyyn myyjääsi. Hän selvittää kaikki mahdollisuudet, jotta voimme toimittaa teille väriainetta.

​Päivitämme ja tiedotamme toistuvasti tilanteesta.

Päivitys 8.12.2021: Väriaineet tuotantotulostuslaitteisiin
Konica Minoltan väriainetuotanto on käynnistynyt aikataulun mukaisesti Kofun ja Tatsunon tehtailla, ja toimitusketju Eurooppaan on palautunut.
Samaan aikaan, kuten aiemmin on kuvattu, olemme toteuttaneet useita poikkeustoimia vähentääksemme ammattitulostusasiakkaillemme aiheutuvia haittoja, mukaan lukien väriainevarastojen ostaminen ulkopuolisilta toimittajilta. Olemme myös aloittaneet OEM-väriaineiden hankinnan. Näiden toimenpiteiden avulla väriaineiden tarjontatilanne on parantumassa.
Viime viikkoina olemme toimittaneet asiakkaille omia tai OEM-väriaineita, ja näin olemme pystyneet vastaamaan paremmin kysyntään.
Konica Minolta odottaa väriainetoimitusten olevan vakaampia tulevaisuudessa.
Jos teillä on erityinen kiire saada väriaineita, otathan yhteyttä nimettyyn myyjääsi. Hän selvittää kaikki mahdollisuudet, jotta voimme toimittaa teille väriainetta.

​Päivitämme ja tiedotamme toistuvasti tilanteesta.

--

Päivitys 8.11.2021


Kuten aikaisemmin on ilmoitettu, Konica Minoltan väriainetehtaalla Tatsunossa sattui räjähdys pienessä osassa tuotantoa. Räjähdyksestä ja turvallisuussyistä johtuen tuotanto myös toisella väriainetehtaalla Kofulla, Japanissa on ollut keskeytettynä.

Väriaineet monitoimilaitteisiin (toimistolaitteisiin)

Räjähdyksen syy on selvitetty, ja väriainetuotanto toimistolaitteille on jatkunut 18. lokakuuta, ja väriainetoimitukset Eurooppaan ovat alkaneet lentorahtina. Samaan aikaan eri toimenpiteiden avulla, kuten väriainehankintojen ja paremman käytettyjen väriaineiden kierrätyksellä, olemme saaneet enemmän väriaineita asiakkaillemme. Nämä auttavat vähentämään tilapäisen tuotantopulan vaikutuksia. Jotta käytettävissä oleva väriaine riittäisi mahdollisimman hyvin tänä aikana, olemme päättäneet täyttää väriainepullot vain puoliksi. Tällä tavalla voimme toimittaa väriaineita useammalle asiakkaalle. Tehdyt toimenpiteet ovat vaikuttaneet positiivisesti tilanteeseen. Viikoilla 43 ja 44 väriaineita on toimitettu asiakkaille enemmän ja jälkitoimitusten määrä on pienentynyt.

Väriaineet tuotantotulostuslaitteisiin

Tatsunon tehdas, jossa tuotetaan väriaineet tuotantotulostuslaitteisiin, käynnistää tuotannon 8. marraskuuta 2021. Väriaineiden tarve on kasvanut tilanteesta johtuen ja helpottaaksemme asiakkaidemme tilannetta teemme erilaisia paikallisia ja maailmanlaajuisia toimenpiteitä, kuten ostamme ylijäämävarastoja ja korvaavia väriaineita sekä käytämme Nordic-varastoa. Lisäksi olemme aloittaneet väriaineiden keräämisen asiakkailta, joilla on ylimääräisiä väriaineita. Näillä toimenpiteillä on positiivinen vaikutus tilanteeseen. Heti tuotannon jatkuttua alkavat väriainetoimitukset Eurooppaan.

Milloin olemme takaisin normaalissa tilanteessa?

Väriainetoimitusten viivästymisen kesto riippuu useista aloitetuista toimenpiteistä, ja teemme kaikkemme palauttaaksemme väriainetoimitukset normaaliin. Valitettavasti emme voi vielä antaa tarkkaa päivämäärää, milloin toimitukset normalisoituvat. Päivitämme ja tiedotamme toistuvasti tilanteesta.
Jos teillä on erityinen kiire saada väriaineita, otathan yhteyttä nimettyyn myyjääsi. Hän selvittää kaikki mahdollisuudet, jotta voimme toimittaa teille väriainetta.

--

Langenhagen, Saksa, 5.10.2021


Yhdellä Konica Minoltan väriainetehtaalla Japanissa (Tatsuno Factory of Konica Minolta Supplies Manufacturing Co., Ltd.) tapahtui räjähdys 12.8.2021. Kukaan ei loukkaantunut tapahtuneessa, vahingot olivat aineellisia. Tuotanto on ollut toistaiseksi keskeytetty, kun Konica Minolta, Inc. on tutkinut räjähdyksen syytä paikallisen pelastus- ja poliisiviranomaisen sekä kolmannen osapuolen kanssa. Syyksi on selvinnyt, että väriaineen kuivausprosessissa on sattunut pölyräjähdys staattisesta sähköstä. Tästä johtuen tuotantoprosessi uudistetaan, jotta tuotannon uudelleenkäynnistämisessä ei ole räjähdysriskiä.
 
Konica Minoltan toiseella väriainetehtaalla Kofulla, joka oli myös suljettuna varotoimenpiteenä, aloitetaan väriainetuotanto 18.10.2021 uuden prosessin mukaisesti. Tatsunon tehdas aloittaa uuden prosessin mukaisen tuotannon 8.11.2021.
 
Tämän seurauksena esiintyy väriainetoimituksissa viivästyksiä, joiden odotamme paranevan marraskuun lopussa.
 
Konica Minolta pahoittelee vilpittömästi asiakkaille ja kumppaneille aiheutuvaa haittaa ja tekee kaikkensa saadakseen tilanteen kuntoon mahdollisimman pian.

Tämän väliaikaisen ajanjakson aikana, jolloin väriainetoimitukset saattavat viivästyä, voitte toimia seuraavasti:

 

  • Varmista, ettet vaihda väriainetta, ennen kuin kasetit/pullot ovat täysin tyhjät
  • Tarkista ettei väriainekasettaja tai -pulloja ole säilötty paikkoihin joissa niitä ei yleensä säilytetä
  • Aseta tulostusohjaimesta päälle "säästötila" - näin väriaine kestää jopa 50 % kauemmin
  • Älä tulosta turhaan
  • Älä kerää tarpeettomasti väriainekasetteja
  • Tulosta enemmän muilla kuin bizhub-laitteilla
     

--

Maailmanlaajuinen pula mikrosiruista voi vaikuttaa toimitusaikoihin 


Päivitys heinäkuu 2021

Mikrosirujen maailmanlaajuiseen pula vaikuttaa edelleen kaikkiin elektroniikkatoimittajiin, kuten myös valitettavasti Konica Minoltan toimituksiin.

Olemme tutkineet perusteellisesti, miten nykyinen tilanne vaikuttaa meihin. Alta löydät yhteenvedon havainnoistamme.

Laitteet:
Tehtaamme ja alihankkijamme parantavat tuottavuuttaan. Aasian COVID-19- ja rokotustilanne ovat kuitenkin edelleen valtava riskitekijä, koska olemme riippuvaisia toimittajista ja kumppaneista, joihin Konica Minolta ei voi vaikuttaa.

Tästä johtuen emme voi tällä hetkellä luvata kiinteää toimituspäivää tuotteillemme. Voimme vain arvioida, että on olemassa riski, että toimitus voi viivästyä yli 2 kuukautta. Voitte kuitenkin olla varma, että jos voimme jossain vaiheessa luvata kiinteän toimituspäivän, ilmoitamme siitä heti.

Väriaineet:
Olemme kohdanneet joitain toimitusvaikeuksia, mutta Konica Minoltan työntekijöiden ponnistelujen vuoksi väriaineiden toimituksissa ei ole toimitusongelmia tällä hetkellä.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ballerup 3.6.2021

Maailmanlaajuinen pula mikrosiruista vaikuttaa Konica Minoltan mikrosiruja sisältävien monitoimilaitteiden, tulostimien ja muiden tuotteiden tuotantoon.  

Tämä tarkoittaa, että emme pysty tuottamaan normaalin kysynnän täyttävää määrää laitteita. Konkreettisena vaikutuksena toimitusajat saattavat joissakin tapauksissa pidentyä. 

Mikrosirujen maailmanlaajuisen pulan syyt ovat monitahoisia ja tilanteeseen vaikuttaa moni sellainen asia, jota emme ole voineet ennakoida ja johon kumppanimme eivät pysty vaikuttamaan. Ohessa on lyhyt kuvaus mikrosirujen maailmanlaajuisen pulan tärkeimmistä syistä. Tilanteeseen vaikuttavat muun muassa Covid-19, Kiinan ja Yhdysvaltojen välinen kauppasota, äärimmäiset sääolosuhteet ja tuotantolaitosten tulipalot.

Konica Minolta pyrkii tekemään kaiken mahdollisen alentuneen tuotannon vaikutusten lieventämiseksi, mutta tällä hetkellä on valitettavasti syytä varautua toimitusaikojen pitenemiseen tämän force majeure  tilanteen vuoksi. 

Konica Minolta odottaa tilanteen helpottavan muutaman kuukauden kuluessa, mutta koska emme voi vaikuttaa mikrosirujen maailmanlaajuisen pulan syihin, emme pysty arvioimaan täsmällisesti, milloin tilanne palautuu normaaliksi ja kuinka laajaksi sen vaikutukset muodostuvat. Suosittelemme, että tarkistat ajantasaiset tiedot jatkuvasti päivitettävältä Konica Minoltan verkkosivustolta www.konicaminolta.fi tai omalta yhteyshenkilöltäsi.


Ystävällisin terveisin
 
Kristian Dyrbye Øhrstrøm
Nordic Head of Legal & Compliance
Konica Minolta Business Solutions Denmark a/s