Konica Minolta tiedottaa
  

Maailmanlaajuinen pula mikrosiruista voi vaikuttaa toimitusaikoihin 


Päivitys heinäkuu 2021

Mikrosirujen maailmanlaajuiseen pula vaikuttaa edelleen kaikkiin elektroniikkatoimittajiin, kuten myös valitettavasti Konica Minoltan toimituksiin.

Olemme tutkineet perusteellisesti, miten nykyinen tilanne vaikuttaa meihin. Alta löydät yhteenvedon havainnoistamme.

Laitteet:
Tehtaamme ja alihankkijamme parantavat tuottavuuttaan. Aasian COVID-19- ja rokotustilanne ovat kuitenkin edelleen valtava riskitekijä, koska olemme riippuvaisia toimittajista ja kumppaneista, joihin Konica Minolta ei voi vaikuttaa.

Tästä johtuen emme voi tällä hetkellä luvata kiinteää toimituspäivää tuotteillemme. Voimme vain arvioida, että on olemassa riski, että toimitus voi viivästyä yli 2 kuukautta. Voitte kuitenkin olla varma, että jos voimme jossain vaiheessa luvata kiinteän toimituspäivän, ilmoitamme siitä heti.

Väriaineet:
Olemme kohdanneet joitain toimitusvaikeuksia, mutta Konica Minoltan työntekijöiden ponnistelujen vuoksi väriaineiden toimituksissa ei ole toimitusongelmia tällä hetkellä.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ballerup 3.6.2021

Maailmanlaajuinen pula mikrosiruista vaikuttaa Konica Minoltan mikrosiruja sisältävien monitoimilaitteiden, tulostimien ja muiden tuotteiden tuotantoon.  

Tämä tarkoittaa, että emme pysty tuottamaan normaalin kysynnän täyttävää määrää laitteita. Konkreettisena vaikutuksena toimitusajat saattavat joissakin tapauksissa pidentyä. 

Mikrosirujen maailmanlaajuisen pulan syyt ovat monitahoisia ja tilanteeseen vaikuttaa moni sellainen asia, jota emme ole voineet ennakoida ja johon kumppanimme eivät pysty vaikuttamaan. Ohessa on lyhyt kuvaus mikrosirujen maailmanlaajuisen pulan tärkeimmistä syistä. Tilanteeseen vaikuttavat muun muassa Covid-19, Kiinan ja Yhdysvaltojen välinen kauppasota, äärimmäiset sääolosuhteet ja tuotantolaitosten tulipalot.

Konica Minolta pyrkii tekemään kaiken mahdollisen alentuneen tuotannon vaikutusten lieventämiseksi, mutta tällä hetkellä on valitettavasti syytä varautua toimitusaikojen pitenemiseen tämän force majeure  tilanteen vuoksi. 

Konica Minolta odottaa tilanteen helpottavan muutaman kuukauden kuluessa, mutta koska emme voi vaikuttaa mikrosirujen maailmanlaajuisen pulan syihin, emme pysty arvioimaan täsmällisesti, milloin tilanne palautuu normaaliksi ja kuinka laajaksi sen vaikutukset muodostuvat. Suosittelemme, että tarkistat ajantasaiset tiedot jatkuvasti päivitettävältä Konica Minoltan verkkosivustolta www.konicaminolta.fi tai omalta yhteyshenkilöltäsi.


Ystävällisin terveisin
 
Kristian Dyrbye Øhrstrøm
Nordic Head of Legal & Compliance
Konica Minolta Business Solutions Denmark a/s