Konica Minolta tiedottaa
  

Maailmanlaajuinen pula mikrosiruista voi vaikuttaa toimitusaikoihin 


Ballerup 3.6.2021

Maailmanlaajuinen pula mikrosiruista vaikuttaa Konica Minoltan mikrosiruja sisältävien monitoimilaitteiden, tulostimien ja muiden tuotteiden tuotantoon.  

Tämä tarkoittaa, että emme pysty tuottamaan normaalin kysynnän täyttävää määrää laitteita. Konkreettisena vaikutuksena toimitusajat saattavat joissakin tapauksissa pidentyä. 

Mikrosirujen maailmanlaajuisen pulan syyt ovat monitahoisia ja tilanteeseen vaikuttaa moni sellainen asia, jota emme ole voineet ennakoida ja johon kumppanimme eivät pysty vaikuttamaan. Ohessa on lyhyt kuvaus mikrosirujen maailmanlaajuisen pulan tärkeimmistä syistä. Tilanteeseen vaikuttavat muun muassa Covid-19, Kiinan ja Yhdysvaltojen välinen kauppasota, äärimmäiset sääolosuhteet ja tuotantolaitosten tulipalot.

Konica Minolta pyrkii tekemään kaiken mahdollisen alentuneen tuotannon vaikutusten lieventämiseksi, mutta tällä hetkellä on valitettavasti syytä varautua toimitusaikojen pitenemiseen tämän force majeure  tilanteen vuoksi. 

Konica Minolta odottaa tilanteen helpottavan muutaman kuukauden kuluessa, mutta koska emme voi vaikuttaa mikrosirujen maailmanlaajuisen pulan syihin, emme pysty arvioimaan täsmällisesti, milloin tilanne palautuu normaaliksi ja kuinka laajaksi sen vaikutukset muodostuvat. Suosittelemme, että tarkistat ajantasaiset tiedot jatkuvasti päivitettävältä Konica Minoltan verkkosivustolta www.konicaminolta.fi tai omalta yhteyshenkilöltäsi.


Ystävällisin terveisin
 
Kristian Dyrbye Øhrstrøm
Nordic Head of Legal & Compliance
Konica Minolta Business Solutions Denmark a/s