Automatisoitu laadunvalvonta

Videoanalytiikkaan perustuva ratkaisu on avain virheettömään tuotantoon

Siirry manuaalisesta laadunvalvonnasta automatisoituun laadunvalvontaan


Tapahtuuko teillä laadunvalvonta manuaalisesti henkilön toimesta? Erityisesti tuotanto-, varastointi- ja logistiikkayrityksissä laadunvalvonta on jatkuvaa, ja se vaatii resursseja, aikaa ja rahaa. Laadunvalvonta vaikuttaa tuotteen laatuun, yrityksen tehokkuuteen ja tuottavuuteen. Manuaalinen henkilöperusteinen laadunvalvonta on altis virheille, ja sen tehokkuus on alhainen.

Virheiden ja poikkeamien havaitseminen manuaalisesti pohjautuu usein henkilön arvioon ja voi johtaa epätarkkaan lopputulokseen. Lisäksi ihmissilmä ei pysty havaitsemaan yhtä nopeasti eikä tarkasti virheitä tai poikkeamia tuotteissa kuin automatisoitu laadunvalvonta. Laadukas valvonta on perusta kustannustehokkaalle tuotantolinjalle, ja se vähentää hävikkiä, uudelleen tekemistä, ja parhaimmassa tapauksessa estää loukkaantumisia ja kuolemia.
 

Automatisoi laadunvalvonta koneoppimiseen pohjautuvan ratkaisun avulla

Konica Minolta on yhdistänyt tekoälyn ja IoT-teknologian kehittäessään ainutlaatuisen koneoppimiseen pohjautuvan automatisoidun laadunvalvontaratkaisun. Se on suunniteltu havaitsemaan viat ja poikkeamat niiden koon ja vakavuuden, naarmujen, vuotojen, halkeamien, vieraiden esineiden ja tiettyjen esineiden vääränlaisen sijainnin osalta. Näin voidaan vähentää inhimillisiä virheitä ja tuottaa tasaisempia ja laadukkaampia tuotteita.

Automatisoitu laadunvalvonta on videoanalytiikkaratkaisu, joka perustuu Konica Minoltan omaan kuvantamisen FORXAI IoT –alustaan. Tämä mahdollistaa kuvien ja videoiden välittömän analysoinnin paikan päällä tai nopean pilvipohjaisen käsittelyn. Lisäksi automatisoitu laadunvalvonta raportoi kaikki virheet ja poikkeamat, ja tämän tiedon avulla voit nopeuttaa prosesseja ja tuotantoa sekä parantaa tehokkuutta ja tuottavuutta kustannustehokkaasti.


Viiden päivittäisen haasteen kääntäminen vahvuudeksi tuotanto-, varastointi- ja logistiikkayrityksissä


Näiden yritysten on voitava luottaa laadukkaaseen laadunvalvontaan ylläpitääkseen korkeaa laatua ja kontrolloidakseen kustannuksia. Yritykset kuitenkin kohtaavat seuraavia haasteita päivittäin:
 
 • Vikojen, kuten halkeamien, vieraiden esineiden ja saastumisen havaitseminen on monimutkaista
 • Tietoja ei ole usein saatavilla, jotta valvojat voisivat tehdä tietoon perustuvia päätöksiä
 • Manuaaliset tarkastukset aiheuttavat helposti inhimillisiä virheitä
 • Tuotteiden korkeimman laatustandardin varmistaminen
 • Tarpeettomat toimitusviiveet johtavat tuotantokustannusten kasvuun.
Automatisoidun laadunvalvonnan ja uusimman tekoälyteknologian ansiosta nämä haasteet voidaan muuttaa tuotannon vahvuuksiksi.

 

 


Automaattinen laadunvalvonta sopii monille toimialoille ja vikatyypeille


Ratkaisumme on käytössä monilla eri toimialoilla ja pystyy tunnistamaan useita eri materiaaleja sekä vikoja. Tässä muutamia esimerkkejä:
 • Logistiikka: laatikot ja pakkaukset
 • Autoteollisuus: materiaaliosat, hartsiosat ja kankaat
 • Elektroniikkaosat: elektroniikkakomponentit ja paneelit
 • Rakennusmateriaalit: puulevyt, ikkunaluukut, metalliosat ja laatat
 • Ei-rautametallit: vaijerit, alumiini ja ruostumaton teräs
 • Raaka-aineet: kemialliset kuidut, kumi, lasi, paperi ja sellu
 • Elintarvikkeet: jalostetut elintarvikkeet, juomat

 


Automatisoidun laadunvalvonnan hyödyt liiketoiminnallesi


Korkeampi tuottavuus: Vähentää virheellisen tuotannon määrää ja ylläpitää korkeaa laatustandardia

Tehokasta päätöksentekoa: Pitkän ajan analyysi ja statistiikka pitää sinut ajan tasalla sekä auttaa tekemään oikeita päätöksiä

Korkeampi luotettavuus: Takaa paremman toimitusvarmuuden

Pienemmät kustannukset: Pienentää tuotantokustannuksia, minimoi tarpeen tarkastajien palkkaamiselle ja koulutukselle sekä vähentää tuotantojätettä ja nopeuttaa toimituksia

Saumaton integrointi: Algoritmi on räätälöitävissä asiakaskohtaisiin tuotantoratkaisuihin

Varmistaa tasaisen laadun: Ratkaisu on ihmistä tarkempi varmistamaan korkean ja tasaisen laadun
 

 

Asiakkaiden käytössä

Asiakkaiden käytössä


Useat asiakkaamme Euroopassa hyödyntävät jo automatisoitua laadunvalvontaa eri toimialoilla ja käyttötarkoituksissa. Alla muutamia esimerkkejä, missä ja miten asiakkaamme ratkaisua hyödyntävät. 
 

Lääkelogistiikka

Konica Minoltan useissa Euroopan maissa toimivat lääkelogistiikka-asiakkaat käyttävät muovilaatikoita tuotteiden toimittamiseen apteekkeihin. Näitä laatikoita käytetään toistuvasti, minkä vuoksi ne voivat vaurioitua tai likaantua. Jos asiakas palauttaa tuotteet tällaisten laatikoiden vuoksi, se voi tulla logistiikkayritykselle kalliiksi. Automatisoitu laadunvalvonta tarkastaa laatikot ja käskee tuotantolinjan erottelijan poistaa vialliset laatikot linjalta tai lähettää likaiset laatikot välittömästi pestäviksi.


Autoteollisuus

Asiakkaamme autonvanteiden valmistuksessa hyödyntävät automatisoitua laadunvalvontaa havaitsemaan naarmut, liat, oksidit, huokoset, painaumat ja muodonmuutokset valmistusprosessissa ennen viimeistelyä. Samalla järjestelmä myös suodattaa pois tuotteet, joissa on vakavia yli yhden millimetrin kokoisia vikoja.


Elintarviketeollisuus

Asiakkaamme Alankomaissa hyödyntää automatisoitua laadunvalvontaa juustoviipaleiden valmistuksessa elintarviketeollisuudelle. Juustokuivaimilla tuotetut juustoviipaleet voivat tulla valmistusprosessista rikkinäisinä tai märkinä, mikä vaikuttaa tuotteen laatuun ja mahdollistaa viipaleiden joutumisen väärään paikkaan pakkauksessa. Automatisoitu laadunvalvonta havaitsee poikkeamat juustoviipaleiden tuotannossa ja ilmoittaa siitä välittömästi käyttäjälle.
 

​Valmistava teollisuus

Tanskassa asiakkaamme hyödyntää automatisoitua laadunvalvontaa eristysseinien valmistuksessa. Valmistusprosessissa liima tihkuu usein viimeisen eristyskerroksen läpi. Tätä virhettä ei aina kuitenkaan voi heti nähdä ihmissilmällä, koska liima on läpinäkyvää. Automatisoitua laadunvalvonta havaitsee liimavuodot automaattisesti ennen seinien leikkauksen aloittamista
 

Tuotantoteollisuus

Maailmanlaajuinen kodinkonevalmistaja hyödyntää automatisoitua laadunvalvonta pesukoneiden tuotantoprosessissaan Puolassa. Automatisoitua laadunvalvonta tarkistaa, että kaikki pesukoneissa käytettävät pultit ovat oikeissa paikoissa paikallaan ennen yläkannen asentamista. Lisäksi valmiille pesukoneelle tehdään visuaalinen laatutarkastus, joka koskee etikettien tulostuslaatua ja viivakoodin luettavuutta.
 
 

Lue lisää automatisoidusta laadunvalvonnasta ja lataa esite

Esitteessä on lisätietoa ratkaisusta, miten se toimii ja mitä se tarjoaa yrityksellesi.

Lataa esite

IT-PALVELUMME

Oikeanlainen IT-infrastruktuuri, tehokas tiedonhallintaratkaisu ja älykäs videovalvonta mahdollistavat tietoturvallisen ja oikeaan tietoon perustuvan työntekemisen ajasta ja paikasta riippumatta.