Liiketoiminta-analytiikka

Luo läpinäkyvyyttä liiketoiminnan prosesseihin, visualisoi data ja ohjaa toimintaa kohti tavoitteita liiketoiminta-analytiikan avulla


Liiketoiminta-analytiikalla muunnat datan ymmärrykseksi. Mitkä ovat syyt tapahtumien taustalla? Mitä seuraavaksi pitäisi tehdä? Liiketoiminta-analytiikka antaa vastauksia näihin kysymyksiin, ja sen avulla yrityksesi tärkeä data muuttuu ymmärrettävään ja päätöksentekoa tukevaan muotoon. Analytiikka tukee päätöksentekoa ja päivittäistä tavoitteiden seurantaa kaikilla organisaation tasoilla. Sen avulla voit tehdä liiketoimintasi tärkeät päätökset nopeammin ja paremmin, perustuen todelliseen tietoon. Meiltä saat tarvitsemasi avun aina konsultoinnista ja koulutuksesta teknisiin toteutuksiin asti.

Yrityksissä datan määrä jatkaa kasvuaan ja sitä kertyy yrityksen eri toiminnoista, tuotteista, asiakkaista ja henkilöstöstä yhä kiihtyvään tahtiin. Tästä syystä liiketoiminta-analytiikan merkitys liiketoiminnan tuottavuudelle ja kehittymiselle on merkittävä. Liiketoiminta-analytiikan ja Business Intelligence (BI) –ohjelmistojen avulla data kerätään, prosessoidaan, analysoidaan ja visualisoidaan liiketoiminnan hyödynnettäväksi.
 

Uuden sukupolven BI-ohjelmistoilla luot näyttäviä raportteja ilman valtavia investointeja


Business Intelligence –ohjelmistoilla saat käyttöösi kattavat kyvykkyydet raportoinnin, analytiikan ja datan visualisoinnin alueilla. Työkalut, kuten Power BI, mahdollistavat datan yhdistämisen eri lähdejärjestelmistä ja tietovarastoista. Power BI:n avulla voit etsiä datasta vastauksia liiketoimintasi kysymyksiin, ottaa tietosi haltuun ja jakaa ne ketterästi kollegoidesi kanssa. Sen avulla pystyt jakamaan tärkeää tietoa käyttökelpoisessa muodossa eteenpäin ja analysoimaan tapahtumia muille osapuolille. Raportit ja datan visualisointi auttavat myös määrittämään ja asettamaan liiketoimintamittarit, KPI:t, sekä seuraamaan niiden tuloksia. Voit keskittyä ymmärryksen luomiseen, muutoksen syiden havaitsemiseen ja parempaan päätöksentekoon.

Konica Minolta hyödyntää kaikkia moderneja työkaluja asiakastarpeeseen soveltuvan ja kustannustehokkaan analytiikkaratkaisun toteuttamiseksi. Power BI kuuluu Microsoftin Power Platform -tuoteperheeseen, jonka tuotteet mahdollistavat liiketoiminta-analytiikan kaikilla organisaation tasoilla sekä analyysin muuttamisen toiminnaksi Power Automate ja Power Apps -työkalujen avulla. Kun yrityksesi datan määrä kasvaa ja analytiikkatarpeet monipuolistuvat, tarjoamme isoimpienkin yritysten tarpeisiin soveltuvat tietovarasto- ja analytiikkaratkaisut Microsoftin Azure pilvipalveluista. Microsoftin Global Managed Partnerina Konica Minoltalla on laaja kyvykkyys toimittaa Microsoft BI -ratkaisuja.


Hyödyt yrityksellesi – liiketoiminta-analytiikan monet käyttötarkoitukset


Datasta johdettua tietämystä ja ymmärrystä voidaan hyödyntää yrityksissä monin tavoin, kuten päätöksenteossa, liiketoimintamittareissa, ennustamisessa (ennakoiva analytiikka), prosessien kehittämisessä ja resursoinnin kohdentamisessa. Hyödyt yritykselle näkyvät niin sisäisissä toiminnoissa kuin asiakasrajapinnassakin.


Näin hyödyt liiketoiminta-analytiikasta:
 

 • Aiempaa parempi ja nopeampi päätöksenteko todelliseen tietoon perustuen
 • Läpinäkyvyys muun muassa liiketoimintaan, prosesseihin, resursointiin ja asiakkaisiin
 • Ymmärrys, missä ongelmat ovat ja kehityskohteiden havaitseminen
 • Nähdään ja ymmärretään syyt ongelmien ja tuloksien takana
 • Tavoitteiden mittaaminen
 • Resurssien oikeanlainen allokointi (muun muassa budjetit, henkilöt ja työaika)
 • Parempi kommunikointi ja ymmärryksen viestiminen muille tahoille


 

Tarjoamme yrityksille koulutuksia ja konsultointia sisäisten kyvykkyyksien kehittämiseen liiketoiminta-analytiikan parissa. Koulutukset ja kurssit voidaan räätälöidä yrityksesi ja työntekijöidesi tarpeiden ja osaamisen mukaan. Toimimme mielellämme tavoitteellisesti auttaen teitä nostamaan sisäiset kyvykkyydet tavoitellulle tasolle.

Toimimme myös kokonaisvaltaisena liiketoiminta-analytiikan kumppanina. Hoidamme liiketoiminta-analytiikan kehittämisen ja ylläpidon, aina määrittelystä toteutukseen. Olemme liiketoimintalähtöisiä ja pyrimme ymmärtämään tarpeen ennen teknistä ratkaisua. Meillä on paikalliset tekniset kyvykkyydet toteuttaa haastavatkin projektit ja globaali asiantuntijaorganisaatiomme on käytettävissä tarvittaessa.
 
Ota meihin yhteyttä niin asiantuntijamme kertovat sinulle lisää!

 

Varaa ilmainen analytiikka-tehotunti konsulttimme kanssa

Konsultoinnin ideana on auttaa sinua kasvattamaan osaamistasi analytiikan parissa tai löytämään ratkaisuvaihtoehtoja käsillä olevaan Power BI -ongelmaan.

Tunnin aikana voimme käydä läpi muun muassa seuraavia aiheita:

 • tiedon mallintaminen
 • laskenta
 • visualisointi
 • mittariston rakentaminen

Varaa tästä ilmainen tehotunti

Ota yhteyttä