Konica Minoltan näkemys vuoden 2020 trendeistä ja ennusteista | Etikettipainajat

| 18 joulukuuta 2019

Näin uuden vuosikymmenen kynnyksellä odotamme jo innolla asemamme vahvistamista etikettipainamisen saralla. Markkinat odottavat jo digitaalista vallankumousta. Vaikka markkinoiden valtaamiseen on vielä matkaa ja kasvunvaraa riittää, muutoksen tahti kiihtyy ja digitaalisen teknologian esiinmarssi on kuin vääjäämätön, hurjana pauhaava aalto.
konicaminolta-edoardocotochini

Kirjoittanut Edoardo Cotichini

Industrial Printing -tiimin johtaja, Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH

Alalla on menossa perustavanlaatuinen muutos kohti nopeampia sarjoja, juuri oikeaan tarpeeseen tuottamista ja räätälöintiä. Nämä sovellukset vaativat parasta mahdollista painolaatua etikettipainoilta ja -valmistajilta. Edellä mainitut trendit muovaavat etikettimarkkinoita jatkossakin.


Brändit vauhdittavat muutosta edelleen vaatimalla lyhyitä painosarjoja: yhä useammat asiakkaat edellyttävät, että toimittaja pystyy tuottamaan digitaalisia etikettejä. Finat Radarin tutkimuksen mukaan 73 % asiakkaista ostaa digitaalisesti painettuja etikettejä, sillä he tietävät, että ne ovat paras vaihtoehto tiettyihin tarkoituksiin[1]. Etikettien valmistajat alkavat oppia painamaan digitaalisesti ja myymään digitaalisia painotuotteita. Muita tärkeitä liiketoiminnan ajureita ovat entistä kohdistetumpi markkinointi, lean-markkinointi, kestävyys ja muuttuvan tiedon tulostus. Ne kaikki vauhdittavat digitaalisen väritulostuksen etikettimarkkinan kokonaiskasvua. Uusien edullisten tuotantopainokoneiden, kuten meidän AccurioLabel 230 -koneemme, esiinmarssi lisää kasvua omalta osaltaan.


Siinä missä meidän asiakkaamme käyttävät koneitaan enimmäkseen etikettituotantoon, myös pakkauspahvi ja joustopakkaukset ovat nousemassa toiseksi tärkeäksi painopisteeksi. Sekä etikettien että pakkausten saralla lisäetuna on myös se, että brändit haluavat yhä useammin lisätä tuotteensa arvoa käyttämällä painotuotteissa innovatiivisia kuviointeja ja käsin kosketeltavia ominaisuuksia. Tällä alueella digitaalinen painaminen on omiaan.


Esimerkiksi strategisen kumppanimme MGI:n digitaaliset viimeistelyjärjestelmät ovatkin oiva työkalu etikettipainoille. Käyttövalmiiden järjestelmien avulla ne voivat tarjota luovia ratkaisuja ja hankkia uusia asiakkaita. Muun muassa MGI:n digitaalinen JETvarnish 3D Web -viimeistelyjärjestelmä etiketeille ja joustopakkauksille tuottaa sileää pintaa ja 3D-kohokuviointipintaa UV-kohdelakalla sekä foliointina.


Keypoint Intelligencen ja InfoTrendsin ennusteiden mukaan digitaalisten etikettien ja pakkausten väripainojen liikevaihdot ympäri maailmaa tulevat kasvamaan yli 65 % liki 800 miljoonaan dollariin vuoteen 2021 mennessä[2]. Saman lähteen mukaan painotalojen painotuotteiden arvo nousee sovelluskohtaisesti jopa 175 % samalla aikajaksolla.


Uusi vuosikymmen tuo mukanaan toisenkin tärkeän digitaalisten väriainetekniikkaan perustuvien painokoneiden merkkipaalun Konica Minoltalle: pääsemme asentamaan 500. AccurioLabel-etikettipainokoneemme. Malli on ollut valtaisa menestysottaen huomioon, että astuimme etikettipainokoneiden maailmaan vasta neljä vuotta sitten.


Tiedämme, että muutkin toimittajat tulevat mukaan näille kasvaville markkinoille tulevaisuudessa. Kaikki haluavat hyödyntää nopeutta ja lyhyitä sarjoja sekä luovia ratkaisuja tarjotakseen asiakkailleen lisäarvoa.


AccurioLabel 230 on Konica Minoltan väriainetekniikkaan perustuvien etikettipainokoneiden perheen uusin tulokas. Konetta on parannettu muun muassa kasvattamalla nopeutta 73 %, tehostamalla tuottavuutta, lisäämällä päällepainatusmahdollisuus, poistamalla töiden väliin jäävä kuntoonlaittoaika, vähentämällä syntyvää jätettä ja parantamalla kohdistustarkkuutta. Esittelimme AccurioLabel 230 -konetta ensimmäistä kertaa Labelexpossa syyskuussa. Koneeseen oli yhdistetty fleksopainoasema valkoista inline-painamista varten. AccurioLabel 230 on kehitetty yhdessä eurooppalaisen valmistajakumppanimme, tanskalaisen Grafisk Maskinfabrikin (GM) kanssa. Palautteen perusteella tiedämme, että sen suosio vain kasvaa. Koneesta onkin muodostumassa erinomainen ratkaisu suurille etikettien valmistajille, jotka haluavat täydentää korkealuokkaisten digitaalisten etikettijärjestelmiensä valikoimaa.


Menestys ei kuitenkaan johdu vain teknologiasta tai laadusta – ne ovat meille itsestäänselvyys. Suosion takana on Konica Minoltan aidosti yhteistyöhön nojaava lähestymistapa, jossa hyödynnämme aktiivisesti asiakkaittemme, kumppaneidemme ja brändien omistajien asiantuntijuutta mustesuihkujärjestelmissä ja väriainetekniikkaan perustuvissa järjestelmissä. AccurioPress-teknologian kehitystyö oli malliesimerkki tavastamme kuunnella asiakkaitamme herkällä korvalla ja parantaa koneen ominaisuuksia palautteen perusteella.


Autamme asiakkaitamme kaikkialla maailmassa ja kaiken aikaa, jotta he saavat omille ideoilleen muodon. Lähestymistapamme toimii. Lähestymme etikettipainon mahdollisuuksia uudesta näkökulmasta yhdessä asiakkaidemme kanssa. Se on auttanut meitä kasvamaan markkinoiden toiseksi suurimmaksi toimijaksi InfoSourcen tilastojen mukaan. Eikä kiihtyvä kasvumme näytä hiipumisen merkkejä.


Konica Minolta tarjoaa jatkossakin käytännön apua ja tukea ja ennakoi asiakastarpeita muuntaen ne innovatiivisiksi ratkaisuiksi kumppanuuden ja yhteistyöllisen lähestymistavan kautta. Tulevaisuus on digitaalinen.


____________________________________________________________________________________________

[1] Finat Radar 10 – 2018

[2] Color Digital Label and Packaging Presses – A Forecast Presentation, Bob Leahey, heinäkuu 2017, Keypoint Intelligence