Konica Minolta ja M-Files laajentavat yhteistyötään

| 5 helmikuuta 2020

Konica Minolta ja M-Files laajentavat yhteistyötään tarjotakseen älykkään tiedonhallinnan palveluita koko Euroopan markkinoille
Dokumentinhallinnan kansainvälinen kärkinimi Konica Minolta on ilmoittanut tiivistävänsä teknologista yhteistyötään älykkääseen tiedonhallintaan erikoistuneen M‑Filesin kanssa. Yhtiöiden mallikkaasti sujunut yhteistyö 14 Euroopan maassa kannusti niitä laajentamaan kumppanuuttaan ja tarjoamaan älykkäitä tiedonhallintaratkaisujaan koko Eurooppaan. Konica Minolta Business Solutions Europe ja M‑Files aikovat tarjota entistä tehokkaampaa tekoälypohjaista dokumentinhallintaa yhteisille asiakkailleen. Syvempi kumppanuus tarjoaa käyttäjille selkeitä hyötyjä Konica Minoltan olemassa olevien dokumentinhallintaratkaisujen ja M-Filesin uuden sukupolven älykkään tiedonhallinta-alustan yhdistelmän ansiosta. Koko Euroopan kattava yhteistyö alkaa tässä kuussa.


”Entistä tiiviimpi yhteistyö meidän ja M-Filesin välillä on osoitus kasvavasta älykkäiden dokumenttienhallintaratkaisujen tarpeesta. Ratkaisuilla halutaan tehdä yrityksistä ketteriä ja tukea niiden strategisia digitalisointihankkeita”, kommentoi Konica Minolta Business Solutions Europen tietohallinnan tuotemarkkinoinnin päällikkö Katja Nick. ”Pidämme M-Filesia erinomaisena kumppanina ja odotamme innolla hedelmällistä ja pitkäikäistä yhteistyötämme, joka hyödyttää yhteisiä asiakkaitamme.”


M-Filesilla on markkinoiden ainoa älykkään tiedonhallinnan alusta, joka järjestää tiedon sen perusteella mitä se on, ei sen sijainnin perusteella. M-Filesin avulla käyttäjät hallitsevat kokonaisnäkymää liiketoimintatietoihin riippumatta niiden tallennuspaikasta. Älypalveluiden, sisäänrakennettujen työnkulkuominaisuuksien sekä edistyneiden haku- ja suodatustoimintojen avulla eri järjestelmissä olevaa tietoa voidaan hallita automaattisesti ja älykkäästi. Tekoälyyn pohjautuva tiedonhallintaratkaisu sopii siis erinomaisesti osaksi Konica Minoltan liiketoimintaprosessitarjontaa.


Yksi ensimmäisistä yhteisasiakkuuksista on ollut Norjan johtava metallin ja muovisten puolivalmisteiden toimittaja Astrup AS, joka halusi digitoida viivakooditunnisteensa hyödyntäen Konica Minoltan asentamaa ja M-Filesin toimittamaa ratkaisua. M-Filesin ratkaisu tunnistaa siihen syötetyt dokumentit ja luo niille digitaaliset leimat, jotka vastaavat digitaalisia viivakoodeja. Ratkaisu arkistoi kaikki dokumentit niin, että ne on helppo hakea taas käyttöön. Lisäksi se yhdistää tiedot yrityksen toiminnanohjausjärjestelmään. Tuloksena on digitaalinen prosessi, joka parantaa työn laatua ja tehokkuutta sekä nopeuttaa työntekoa.


Toinen onnistunut digitalisaatiohanke toteutettiin Suomessa Coreplast Laitila Oy:lle, joka valmistaa ja toimittaa visuaalisesti vaativia ja mittatarkkoja muovituoteratkaisuja. Yrityksen toiminta perustuu sertifioituihin laatu- ja ympäristöjärjestelmiin. Konica Minolta tuottama M-Files ratkaisu mahdollistaa laatuvaatimuksien mukaisen liiketoimintaprosessin ohjaamisen ja siihen liittyvän muutosketjun toiminnan osoittamisen.


Nämä esimerkit kertovat M-Filesin ratkaisun toimivuudesta sekä sen tuomista hyödyistä. Perustuen asiakkailta saamaansa positiiviseen palautteeseen Konica Minolta ja M-Files päättivät syventää kumppanuuttaan ja tarjota älykkäitä tiedonhallintaratkaisujaan kaikkialla Euroopassa.


”Olemme ylpeitä jatkuvasti laajenevasta yhteistyöstämme Konica Minoltan kanssa”, toteaa M-Filesin globaalista kumppanuusmyynnistä vastaava Scott Erickson. ”Tiivis yhteistyömme Konica Minoltan kanssa ja toisiaan täydentävät ratkaisuvalikoimamme vahvistavat sitoutumistamme teollisuuden johtavien toimijoiden, julkisen sektorin organisaatioiden sekä kaikenkokoisten yritysten tukemiseen.”


”Suomessa olemme tehneet yhteistyötä M-Filesin kanssa jo usean vuoden ajan. Koemme, että yhdessä M-Filesin kanssa voimme auttaa asiakasyrityksiämme kehittämään omaa tiedonhallintaansa ja ottamaan käyttöön moderneja, tehokkaita ja älykkäitä ratkaisuja,” kertoo Jani Munne, Konica Minolta Business Solutions Finland Oy:n IT-johtaja.


Yhteistyö M-Filesin kanssa on hyvin linjassa Konica Minoltan verkottuneiden työympäristöjen vision kanssa, johon kuuluu myös Konica Minoltan Workplace Hub -ratkaisu. ”Etsimme jatkuvasti uusia keinoja tehostaa asiakkaidemme suorituskykyä teknologioiden avulla”, Katja Nick jatkaa. ”Yhteistyö M-Filesin kanssa on erinomainen esimerkki siitä, kuinka voimme auttaa asiakkaitamme parantamaan työntekijöidensä arkea jokapäiväisessä työssään. M-Filesin ratkaisun ja Konica Minoltan tuotteiden yhdistelmän avulla organisaatiot voivat tuoda yhteen ihmiset, prosessit ja teknologian.”


M-Files Oy

M-Files tarjoaa älykkään tiedonhallinnan ohjelmistoratkaisuja, joiden avulla organisaatiot saavuttavat merkittäviä liiketoimintaetuja tehostamalla toimintaansa ja prosessienhallintaansa. M-Files toimii täysin uudella tavalla verrattuna perinteisiin järjestelmiin: M-Files yhdistää eri järjestelmät ja niissä olevan liiketoimintatiedon läpi koko organisaation häiritsemättä nykyisten järjestelmien käyttöä ja prosesseja ‒ ja ilman tietojen siirtämistä. M-Files poistaa tietosiilot sekä tarjoaa dynaamisen 360 asteen näkymän ja pääsyn kaikkeen liiketoimintatietoon riippumatta siitä, mihin järjestelmään tai paikkaan tieto on tallennettu (verkkolevyt, SharePoint, CRM, ERP ja muut liiketoimintajärjestelmät). Eri järjestelmien tuottama tieto on yhtenäisesti koko liiketoiminnan käytössä. Tietoa hallitaan intuitiivisesti tekoälyä hyödyntäen sisällön, metatietojen sekä merkityksen perusteella. Käyttäjät löytävät nopeasti oikean tiedon ajasta, paikasta ja laitteesta riippumatta.

Tuhannet yritykset yli 100 maassa käyttävät M-Filesia parantaakseen tietotyön laatua ja tuottavuutta sekä täyttääkseen tiedonhallintaan liittyviä standardeja ja vaatimuksia. M-Files on käytössä noin 1 200 organisaatiossa Suomessa.

Lisätietoja saat osoitteesta www.m-files.com


Lisätietoja:


Jani Munne
jani.munne@konicaminolta.fi


Sharkmed Oy

Konica Minoltan toimittama laadunhallintajärjestelmä tukee liiketoimintaa ja laatujohtamista.

Tutustu asiakasreferenssiin
Sharkmed Header