Konica Minolta on palkittu RobecoSAM Gold Class -palkinnolla toisena vuotena peräkkäin

| 5 maaliskuuta 2019

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) sai RobecoSAM:n Gold Class -palkinnon. RobecoSAM on Sveitsissä toimiva maailman johtava tutkimus- ja luokitusyritys ESG*-sijoitusalalla. Konica Minolta on ainoa tietokone-, oheislaite- ja toimistoteknologiasektorilla työskentelevä yritys, jolle myönnettiin Gold Class -palkinto.
Konica Minolta Business Solutions Finland Oy

Konica Minolta Business Solutions Finland Oy

Konica Minolta Business Solutions Finland Oy 

Konica Minolta kehittää ja tarjoaa asiakkailleen innovatiivisia ratkaisuja digitaaliseen työympäristöön, IT-ympäristöihin ja ammattitulostamiseen. Konica Minoltan viidessä tutkimus- ja kehityskeskuksessa Euroopassa innovoidaan asiakkaille uusia parempia ratkaisuja, jotka yhdistävät älykkään palvelun ja teknologian. Yrityskulttuurin keskiössä on asiakas, joiden kanssa asioita katsotaan uusista näkökulmista ja ideoidaan oikeat ratkaisut liiketoiminnan kehittämiseen.

Konica Minolta tarjoaa tehokkaita ratkaisuja ja hallinnoituja palveluita IT- ja pilviympäristöihin sekä tietoturvaan liittyen. Tutkimuslaitos IDC MarketScape on nimennyt Konica Minoltan johtavaksi älykkäiden monitoimilaitteiden tarjoajaksi, joka kuvastaa yrityksen vahvaa ratkaisu- ja palvelutarjoamaa tulostusympäristöihin. Konica Minolta tarjoaa vahvana kumppanina ammattitulostusmarkkinaan liiketoimintakonsultointia, huipputeknologiaa ja ohjelmistoja. Yritys on vakiinnuttanut asemansa tuotantopainokoneiden markkinajohtajana Euroopassa ja muualla maailmassa.

Konica Minolta Suomen pääkonttori sijaitsee Life Science Center Keilaniemessä Espoossa. Aluetoimistomme sijaitsevat Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Rovaniemellä ja valtuutettujen jälleenmyyjiemme verkko ulottuu läpi koko Suomen. Konica Minolta Business Solutions Finland Oy:n liikevaihto tilikauden 2019 (1.4.2019-31.3.2020) aikana oli 21 miljoonaa euroa. Yritys työllistää tällä hetkellä noin 90 henkilöä. Konica Minolta Business Solutions Finland Oy on Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH:n omistama tytäryritys.


Konica Minolta on kaikista tietokone-, oheislaite- ja toimistoteknologiasektorilla työskentelevistä yrityksistä ensimmäinen, joka on saavuttanut palkinnon viitenä peräkkäisenä vuotena ympäristöpuolella ja ensimmäisen kerran myös sosiaalisektorilla. Yhteispisteillä Konica Minolta saavutti toisena vuotena peräkkäin Industry Leader -tittelin.

Taloussektorissa Konica Minolta sai parhaat pisteet seuraavista kymmenestä olemassa olevasta kategoriasta: Materiality, Risk & Crisis Management, Customer Relationship Management, Tax Strategy, Innovation Management ja Privacy Protection.

RobecoSAM uskoo hyvän tuloksen johtuvan siitä, että Konica Minolta on onnistunut yritysvastuutoiminnan seuraavissa kohdissa:

  1. Ympäristö
  2. Sosiaalinen innovaatio
  3. Asiakastyytyväisyys ja tuoteturvallisuus
  4. Vastuullinen toimitusketju
  5. Ihmispääoma
  6. Monimuotoisuus

Konica Minolta pyrkii maailmanlaajuisesti edistämään konsernitason pyrkimyksiä ratkaista nämä  olennaisuuteen liittyvät kysymykset, joiden tarkoituksena on auttaa ratkaisemaan maailmanlaajuiset ympäristöasiat, parantamaan elämänlaatua ja saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteet vuoteen 2030 mennessä.

RobecoSAM

RobecoSAM on maailman johtava ESG-tutkimus- ja luokitusyritys, jonka pääkonttori sijaitsee Sveitsissä. RobecoSAM kutsuu yli 3500 suurinta yritystä ympäri maailmaa osallistumaan yritysvastuun arviointiin ja analysoi tulokset taloudellisella, ympäristöystävällisellä ja yhteiskunnallisella tasolla keskittyen pitkän aikavälin arvon luomiseen. Vuonna 2019 236 yritystä (mukaan lukien 20 japanilaista yritystä) sijoittui kulta-, hopea- ja pronssiluokkiin.

ESG on lyhenne sanoista Environmental, Social ja Governance. ESG:llä tarkoitetaan ympäristö- ja yhteiskuntavastuuseen sekä hallintotapaan liittyviä asioita.