Konica Minoltan IT-palveluiden liikevaihto kasvoi 14 prosenttia tilikaudella 2018

| 27 toukokuuta 2019

IT-palveluja ja -ratkaisuja toimittavan Konica Minolta Business Solutions Europen liikevaihto oli 257 miljoonaa euroa maaliskuussa päättyneellä tilikaudella 2018/2019. Kasvua edellisestä tilikaudesta oli vahvat 14 prosenttia. Tulos siivittää Konica Minoltan nousua IT-palveluiden johtavaksi toimittajaksi. Kasvuun ovat vaikuttaneet sekä sisäinen kasvu että strategiset yritysostot. Konica Minoltan aseman vankistuminen on huomioitu myös kansainvälisissä rankingeissa. Yritys mainittiin Gartnerin vertailussa, jossa listattiin vuoden 2017 sata johtavaa IT-toimittajaa.
Konica Minolta Business Solutions Finland Oy

Konica Minolta Business Solutions Finland Oy

Konica Minolta Business Solutions Finland Oy 

Konica Minolta kehittää ja tarjoaa asiakkailleen innovatiivisia ratkaisuja digitaaliseen työympäristöön, IT-ympäristöihin ja ammattitulostamiseen. Konica Minoltan viidessä tutkimus- ja kehityskeskuksessa Euroopassa innovoidaan asiakkaille uusia parempia ratkaisuja, jotka yhdistävät älykkään palvelun ja teknologian. Yrityskulttuurin keskiössä on asiakas, joiden kanssa asioita katsotaan uusista näkökulmista ja ideoidaan oikeat ratkaisut liiketoiminnan kehittämiseen.

Konica Minolta tarjoaa tehokkaita ratkaisuja ja hallinnoituja palveluita IT- ja pilviympäristöihin sekä tietoturvaan liittyen. Tutkimuslaitos IDC MarketScape on nimennyt Konica Minoltan johtavaksi älykkäiden monitoimilaitteiden tarjoajaksi, joka kuvastaa yrityksen vahvaa ratkaisu- ja palvelutarjoamaa tulostusympäristöihin. Konica Minolta tarjoaa vahvana kumppanina ammattitulostusmarkkinaan liiketoimintakonsultointia, huipputeknologiaa ja ohjelmistoja. Yritys on vakiinnuttanut asemansa tuotantopainokoneiden markkinajohtajana Euroopassa ja muualla maailmassa.

Konica Minolta Suomen pääkonttori sijaitsee Life Science Center Keilaniemessä Espoossa. Aluetoimistomme sijaitsevat Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Rovaniemellä ja valtuutettujen jälleenmyyjiemme verkko ulottuu läpi koko Suomen. Konica Minolta Business Solutions Finland Oy:n liikevaihto tilikauden 2019 (1.4.2019-31.3.2020) aikana oli 21 miljoonaa euroa. Yritys työllistää tällä hetkellä noin 90 henkilöä. Konica Minolta Business Solutions Finland Oy on Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH:n omistama tytäryritys.


”Konica Minoltalla on Euroopassa jo 31 700 IT-asiakasta, ja määrä kasvaa päivittäin”, kertoo Konica Minoltan Euroopan liiketoimintaratkaisujen IT-kehitystiimin johtaja Yoann Fortini. ”Tämä osoittaa, että pystymme tarjoamaan toimivia IT-ratkaisuja kaikenkokoisille yrityksille kaikilla markkina-alueilla. Hyvä esimerkki tästä on täysin keskitetty Workplace Hub -alusta, jonka kysyntä ja myynti kasvavat jatkuvasti.”

Konica Minolta nimeää keskeiseksi menestystekijäkseen myös asiakaslähtöisen palvelumallin. Käytännössä tämä näkyy vahvojen ja pitkäkestoisten asiakassuhteiden rakentamisena ja vaalimisena. Konica Minolta pyrkii ymmärtämään jokaisen asiakkaansa tarpeet aidosti ja perusteellisesti. Kaikki lähtee liikkeelle asiakkaan kanssa yhteistyössä tehtävästä selvityksestä, jossa kartoitetaan asiakkaan tarpeet ja nykyinen työympäristö. Kartoituksen pohjalta asiakkaalle pystytään tarjoamaan yksilöllisiä IT-ratkaisuja, jotka voidaan integroida tehokkaasti olemassa oleviin järjestelmiin ja prosesseihin. ”Konica Minolta panostaa asiakassuhteisiin kaikessa liiketoiminnassaan. Niinpä mekin olemme asiakkaidemme käytettävissä aina tarvittaessa. Meille tämä näkyy asiakkaiden pysyvyytenä ja jatkoprojekteina. Olemme asiakkaillemme luotettava kumppani. Tarjoamme konsultointia ja yksilöllisiä ratkaisuja, jotka auttavat asiakkaitamme menestymään. Ja kaikki palvelumme ovat saatavissa yhdeltä luukulta”, Fortini painottaa. Asiakaslähtöisyys näkyy myös Konica Minoltan henkilöstöluvuissa: yrityksen Euroopan IT-palveluissa työskentelee yli 1 600 henkilöä.

Asiakaslähtöinen ajattelu on Konica Minoltan menestyksen taustalla kaikilla yrityksen liiketoiminta-alueilla. Siihen perustuu yrityksen vahva asema myös perinteisessä toimistotulostamisessa. ”Nykyiset toimistotulostusasiakkaamme luottavat ratkaisuihimme ja palveluihimme. Tämä näkyy vahvasti myös IT-liiketoiminnassamme”, Fortini selventää. ”Toimistotulostuksen asiakkaistamme 11 prosenttia on valinnut Konica Minoltan myös IT-palveluidensa tuottajaksi.” Niin kutsutut hybridiasiakkaat ovatkin merkittävä osa Konica Minoltan kasvua. He vauhdittivat Konica Minoltan IT-palveluiden koko liikevaihdon 534 miljoonaan euroon tilikaudella 2018. Luku kattaa sekä perinteisiä IT-palveluita ostavat asiakkaat että hybridiasiakkaat, joiden asiakkuus kattaa IT-palvelut, monitoimilaitteet ja tulostusratkaisut. Näin laskettuna Konica Minoltan liikevaihto kasvoi vuoden 2017 tilikaudesta 37 prosenttia. Kuluneen tilikauden aikana Konica Minolta jatkoi strategisia fuusioita ja yritysostoja etenkin Euroopassa vahvistaakseen asemaansa täyden palvelun IT-toimittajana. Merkittävimpiä hankintoja olivat belgialainen IT-alan yritys Aurelium, espanjalainen IT-palveluiden tarjoaja Grupo Meridian sekä seitsemän ranskalaisen SEQUOÏAn tytäryhtiötä. SEQUOÏA on Konica Minoltan suurin jakelija ja merkittävä toimija erityisesti Grand-Estin ja Réunionin alueilla.Lisätietoja:


Anne Hernetkoski
Konica Minolta
Business Solutions Finland Oy
Puh.: +358 50 566 6078
anne.hernetkoski(a)konicaminolta.fi