Konica Minoltan Pohjoismaiden ensimmäinen AccurioJet KM-1 Ruotsiin

| 13 helmikuuta 2019

Tierps Tryckeri investoi ensimmäisenä ruotsalaisena yrityksenä Konica Minoltan AccurioJet KM-1 B2 -digitaaliseen painokoneeseen pyrkimyksenään edistää mustesuihkutulostuksen käyttöä tulostus- ja pakkaussektoreilla. AccurioJet KM-1 -teknologialla yritys avaa uusia markkinamahdollisuuksia osana liiketoimintamuutostaan.




Konica Minolta Business Solutions Finland Oy

Konica Minolta Business Solutions Finland Oy

Konica Minolta Business Solutions Finland Oy 

Konica Minolta kehittää ja tarjoaa asiakkailleen innovatiivisia ratkaisuja digitaaliseen työympäristöön, IT-ympäristöihin ja ammattitulostamiseen. Konica Minoltan viidessä tutkimus- ja kehityskeskuksessa Euroopassa innovoidaan asiakkaille uusia parempia ratkaisuja, jotka yhdistävät älykkään palvelun ja teknologian. Yrityskulttuurin keskiössä on asiakas, joiden kanssa asioita katsotaan uusista näkökulmista ja ideoidaan oikeat ratkaisut liiketoiminnan kehittämiseen.

Konica Minolta tarjoaa tehokkaita ratkaisuja ja hallinnoituja palveluita IT- ja pilviympäristöihin sekä tietoturvaan liittyen. Tutkimuslaitos IDC MarketScape on nimennyt Konica Minoltan johtavaksi älykkäiden monitoimilaitteiden tarjoajaksi, joka kuvastaa yrityksen vahvaa ratkaisu- ja palvelutarjoamaa tulostusympäristöihin. Konica Minolta tarjoaa vahvana kumppanina ammattitulostusmarkkinaan liiketoimintakonsultointia, huipputeknologiaa ja ohjelmistoja. Yritys on vakiinnuttanut asemansa tuotantopainokoneiden markkinajohtajana Euroopassa ja muualla maailmassa.

Konica Minolta Suomen pääkonttori sijaitsee Life Science Center Keilaniemessä Espoossa. Aluetoimistomme sijaitsevat Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Rovaniemellä ja valtuutettujen jälleenmyyjiemme verkko ulottuu läpi koko Suomen. Konica Minolta Business Solutions Finland Oy:n liikevaihto tilikauden 2019 (1.4.2019-31.3.2020) aikana oli 21 miljoonaa euroa. Yritys työllistää tällä hetkellä noin 90 henkilöä. Konica Minolta Business Solutions Finland Oy on Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH:n omistama tytäryritys.


Tierps Tryckeri uskoo tämän sijoituksen antavan sille etulyöntiaseman infrastruktuuri- ja teknologiakehityksessä. ”Tämä ensimmäinen investointi arkkisyöttöiseen mustesuihkutulostusjärjestelmään on meille strateginen valinta. Kun se vielä yhdistetään erityiseen infrastruktuuriin, vaikutus on taattu”, kertoo Tierps Tryckerin toimitusjohtaja Håkan Monfors.

Tämä investointipäätös rakentui Konica Minoltan tekemälle kattavalle liiketoiminnan kartoitukselle kokonaisliiketoiminta-analyyseineen sekä Tierps Tryckerin lähes satavuotiselle graafisen alan kokemukselle. Digitaalisiin ratkaisuhin erikoistunut konsultointiyritys Gibon tarjosi myös projektille uuden sukupolven infrastruktuuritukea.

”Tämä Ruotsin ensimmäinen AccurioJet KM-1 -sopimus osoittaa, että Konica Minolta on vahvistamassa asemaansa arkkisyöttöisen mustesuihkutulostuksen alalla, kun laitteita asennetaan uusille markkina-alueille. AccurioJet KM-1:ssä yhdistyy patentoitu Dot Freeze Technology™ -mustesuikuteknologia sekä todistettu luotettavuus ja tuottavuus. Näiden ominaisuuksien kautta se sekä mullistaa asiakkaidemme liiketoiminnan, että toimii lippulaivanamme Konica Minoltan kasvussa teollisen painamisen alalla”, kertoo Mark Hinder, Head of Market Development, Konica Minolta Business Solutions Europe.

Hän lisää vielä: ”Tämä on ensimmäinen useista seuraavien kuukausien aikana annettavista ilmoituksistamme. Se osuu aikaan, jolloin jatkamme edelleen mittavia investointejamme henkilöstöömme, palvelutiimeihimme ja erityisesti asiakkaidemme liiketoiminnan tukiohjelmiin. Olemme nyt todella matkalla kohti tilannetta, jossa mustesuihkutulostus on todellisuutta kaupallisella alalla ja pakkaussektorilla.

Lisätietoja Konica Minoltan AccurioJet KM-1 -painokoneesta löytyy täältä.


Lisätietoja:


Henna Hellman
Konica Minolta
Business Solutions Finland Oy
Puh.: +358 50 434 6541
henna.hellman(a)konicaminolta.fi