Nextagenda voitti ykkössijan Microsoftin arvostetussa kilpailussa

| 16 joulukuuta 2021

Arvostetun Microsoft Power BI -kilpailun voitto todistaa, että Konica Minolta -konserniin kuuluva Nextagenda on Tanskan paras Microsoftin datavisualisointityökalun käyttäjä. Hyvä tarinankerronta ja ahkera tiimi, jolla on taito viestiä teknisesti vaikeasta tapauksesta, veivät heidät palkintokorokkeen ylimmälle paikalle.


Ensimmäisen Microsoft Power BI -kilpailun finaali pidettiin Tanskassa 28. syyskuuta. Nextagenda ei varmasti unohda tätä päivää, jolloin se vei voiton ja pokaalin kotiin. Se on valtava kannustus datayritykselle, joka voi nyt kutsua itseään Tanskan parhaaksi visualisointityökalun käytössä.  

 

"Osallistuimme kilpailuun, koska olimme suhteellisen uusi tiimi, ja ajattelin, että se olisi hyvää harjoitusta, jossa voisimme testata toisiamme ja nähdä, missä olemme hyviä ja missä meillä on parannettavaa", sanoo Lasse Jørgensen, Nextagendan liiketoiminta-analytiikan päällikkö, ja jatkaa: "Ja tietenkin toivoimme voittavamme, jotta voisimme näyttää maailmalle, että olemme itse asiassa Tanskan parhaita tämän työkalun käytössä". Nyt olemme sen todistaneet, ja olen todella ylpeä, mitä olemme saavuttaneet yhdessä tiiminä."  

 

Nextagenda rakensi kilpailucasen muun muassa Tanskan tilastokeskuksen ja Tanskan elinkeinoviranomaisen tiedoilla ja vakuutti sekä käyttäjät että Microsoftin asiantuntijat tuomaristossa siitä, että Nextagenda on Tanskan markkinajohtaja Power BI:n käytössä.  

 

Tuomariston jäsenet eivät epäröineet  


Kilpailu alussa Microsoftin oma Power BI -tiimi suoritti karsintaprosessin osallistujien lähettämien kilpailucasien perusteella. Tässä yhteydessä jatkoon valittiin 10 parasta yritystä, joiden kilpailucaset julkaistiin Microsoftin Power BI -sivustolla, ja käyttäjien tehtävänä oli äänestää kolme parasta finaaliin. Finaaliin osallistuneet tiimit esittelivät kilpailucaset Microsoftin asiantuntijoista koostuvan raadin edessä, joka valitsi vuoden voittajan.   

 

"Tuomareilla ei ollut epäilystäkään voittajasta. He korostivat erityisesti sitä, että Nextagenda oli innovatiivinen datan käyttötavoissaan, se tarjosi tuomareille "vau-efektin" visualisointitehosteiden käytöllä ja mikä tärkeintä, se hallitsi tarinankerrontaansa", sanoo Lars Andersen, Senior Program Manager Microsoftin Power BI Customer Advisory Teamistä, tuomareiden perusteluista, joilla he perustelivat Nextagendan ykkössijaa.  

 

Nextagenda-tiimi oli valinnut casen, johon he uskoivat monien ihmisten voivan samaistua: kaikki ne ajatukset ja kysymykset, joita tulee mieleen, kun halutaan ostaa talo toisesta kaupungista. Siksi he rakensivat tarinan, joka visualisoi kaiken lainan ottamiseen liittyvistä taloudellisista näkökohdista siihen, mitä kouluja ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia alueella on. 

 

"Keskityimme tarinaan, jonka monet tunnistavat ja siihen, millaista arvoa se todellisuudessa luo käyttäjälle. Sen lisäksi olimme luoneet teknisesti erittäin hyvän ratkaisun, mutta pidimme koko ajan mielessä, että tarinan täytyy olla lähtökohtamme, jotta siitä ei tulisi liian teknistä keskustelua. Uskon, että se toi meille ykkössijan," kertoo Lasse Jørgensen ylpeänä. 

 

Voittajatiimi juhlisti voittoa lasillisella kuohuvaa ja hyvällä päivällisellä. Myös Nextagendan kollegat juhlistivat ja onnittelivat voittotiimiä heidän palatessaan toimistolle. Lasse Sørensenin mukaan ykkössija on antanut tiimille itseluottamusta, parantanut yhteistyötä, lisännyt kannustusta ja todistanut asiakkaille, että he ovat Tanskan parhaita Microsoft Power BI:n käyttäjiä.  

 

Microsoft on ehdottanut, että kilpailu järjestettäisiin uudelleen ensi vuonna ja mahdollisesti laajennettaisiin euroopanmestaruuskilpailuksi. Kun aika koittaa, joukkue on valmis osoittamaan jälleen kerran arvonsa, ja jos tulevaisuudessa järjestetään muita vastaavia kilpailuja, Lasse Jørgensen ei epäile, etteivätkö he olisi ensimmäisten joukossa ilmoittautumassa mukaan.   

 

Tietoja Power BI:stä 
 

Power BI on Microsoftin kehittämä Business Intelligence -työkalu, joka analysoi, yhdistää ja visualisoi dataa. Työkalu julkaistiin vuonna 2014, ja on herättänyt suurta kiinnostusta ja suosiota yritysten keskuudessa ympäri maailmaa. Työkalun avulla voit kerätä ja esittää dataa luettavassa ja selkeässä muodossa visualisoimalla ne kuvaajien ja kaavioiden avulla. Se voi olla hyödyksi muun muassa johtajille, jotka haluavat kattavan yleiskuvan jostakin alueesta ennen strategisten muutosten tekemistä. Tämä kiinnostaa suuresti monia yrityksiä, jotka saavat apua Nextagendan kaltaisilta konsulttiyrityksiltä tietojen keräämisessä ja visualisoinnissa Power BI:n avulla. Varmistaakseen, että sen yhteistyökumppanit Tanskassa täyttävät tietyt vaatimukset, Microsoft on käynnistänyt useita aloitteita, kuten Microsoft Power BI -kilpailun, jossa mitataan yhteistyökumppaneiden kykyä käyttää työkalua.  

 


KONICA MINOLTA BUSINESS SOLUTIONS FINLAND OY

Konica Minolta kehittää ja tarjoaa asiakkailleen innovatiivisia ratkaisuja digitaaliseen työympäristöön, IT-ympäristöihin ja ammattitulostamiseen. Konica Minoltan viidessä tutkimus- ja kehityskeskuksessa innovoidaan asiakkaille uusia parempia ratkaisuja, jotka yhdistävät älykkään palvelun ja teknologian. Yrityskulttuurin keskiössä on asiakas, joiden kanssa asioita katsotaan uusista näkökulmista ja ideoidaan oikeat ratkaisut liiketoiminnan kehittämiseen.
 
Konica Minoltalla on kattavat ja tietoturvalliset IT-palvelut ja –ratkaisut tiedonhallintaan, IT-infrastruktuuriin, älykkääseen videovalvontaan ja liiketoimintaprosessien kehittämiseen. Konica Minolta on muun muassa Microsoftin Global Managed Partner, M-Filesin Premier Reseller ja Cisco-partner.
Tutkimuslaitos IDC MarketScape on nimennyt Konica Minoltan johtavaksi älykkäiden monitoimilaitteiden tarjoajaksi, joka kuvastaa yrityksen vahvaa ratkaisu- ja palvelutarjoamaa tulostusympäristöihin.
Konica Minolta tarjoaa vahvana kumppanina ammattitulostusmarkkinaan liiketoimintakonsultointia, huipputeknologiaa ja ohjelmistoja. Yritys on vakiinnuttanut asemansa tuotantopainokoneiden markkinajohtajana Euroopassa ja muualla maailmassa.
 
Konica Minolta Business Solutions Finland Oy on Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH:n täysin omistama tytäryritys. Konica Minolta Suomen pääkonttori ja showroom sijaitsee Life Science Center Keilaniemessä Espoossa. Suoramyyntimme, valtuutettujen jälleenmyyjiemme verkko ja huoltomme toimii valtakunnallisesti kattaen koko Suomen.