Blogi: Perinteisistä verkkoratkaisuista uuden sukupolven verkkotekniikkaan

| 21 heinäkuuta 2020

Perinteisistä verkkoratkaisuista uuden sukupolven verkkotekniikkaan

Kuulostaako tutulta, että verkkoyhteyksiä hankittaessa toimitusajat ovat viikkoja, kustannukset korkeita ja käyttöönotto järjestelmän osalta hankalaa? Mitäpä, jos tarjolla olisikin ratkaisu, joka helpottaa monessa mielessä? Ratkaisu, joka antaa valinnan vapauden operaattorin suhteen, nopeuttaa verkkoinfran käyttöönottoa viikkojen sijasta päiviin ja mahdollistaa keskitetyn hallinnan kustannuksia säästäen. Kuulostaa kenties liiankin hyvälle ollakseen totta – mutta sellainen on olemassa.Yksi tällä hetkellä nopeimmin kasvanut verkkoratkaisu on uuden sukupolven SD-WAN-verkkotekniikka. Se tarjoaa uudenaikaisen ja joustavan tavan toteuttaa organisaation toimipisteiden väliset yhteydet turvallisesti ja nopeasti maantieteellisestä sijainnista riippumatta. Lisäksi ratkaisulla saadaan keskitetty näkymä ja valvonta koko organisaation toimipisteyhteyksiin. Tämän avulla voidaan mahdollisissa kiinteän verkon vikatilanteissa turvata kriittisten sovellusten, kuten kassajärjestelmien toiminta siirtämällä automaattisesti verkkoliikenne varayhteydelle, joka on toteutettu päätelaitteeseen integroidulla mobiiliverkkoratkaisulla. Vikatilanteesta saadaan sähköpostilla hälytys vastuuhenkilöille, jolloin ongelman selvitys voidaan aloittaa viiveettä hyödyntämällä keskitettyä hallinta- ja valvontanäkymää. 


Osana SD-WAN-toimipisteratkaisua voidaan keskitettyyn hallintaan ja valvontaan liittää myös sisäverkon kytkimet ja langattomat tukiasemat sekä integroida käyttäjien hallinta osaksi yrityksen keskitettyä ympäristöä. Tämä yksinkertaistaa huomattavasti verkkoinfrastruktuuria ja ylläpitoa tarjoamalla muun muassa keskitetyn näkymän koko verkkoinfraan ja verkkolaitteiden ohjelmistojen automaattisen päivityksen. 


Päätelaitteilla on rooli yrityksen tietoturvassa. Onko ne teillä huomioitu?  


Organisaation käytössä olevat päätelaitteet sekä niiden hallinta ja suojaus ovat yksi tietoturvan osa-alue, mutta ikävä kyllä ne jäävät monesti huomiotta. Pääsääntöisesti erityyppisillä päätelaitteilla käsitellään samoja tietoja kuten sähköposteja kuin paremmin suojatuissa työasemissa. Keskitetyllä päätelaitehallinnalla saadaan näkymä mobiilipäätelaitteiden tietoturvaan ja mahdollisuus luoda erilliset profiilit henkilökohtaiseen ja työkäyttöön päätelaitteen ominaisuuksista riippuen. Erilliset profiilit mahdollistavat sovellusten, kameran ja muiden ominaisuuksien käytön rajoittamista organisaation tietoturvapolitiikan mukaisesti. Näitä hallinnoidaan keskitetystä hallintanäkymästä, jolloin myös kadonnut tai varastettu päätelaite voidaan tyhjentää pääkäyttäjän toimesta helposti.  


Voiko uhat pysäyttää ennen verkkoon tai päätelaitteelle päätymistä?  


Kokonaisuutta voidaan täydentää lisäämällä erillinen DNS- ja IP-suojauskerros, joka voidaan toteuttaa nopeasti ja helposti jo olemassa olevaan verkkoinfraan tai liittää osaksi keskitettyä verkkoratkaisua. Ratkaisulla saavutetaan ennaltaehkäisevä suojaus jo ennen varsinaisen yhteyden muodostusta haitalliseen tai ei-sallittuun yhteyteen näyttämällä käyttäjälle viesti havaitusta tietoturvauhasta samalla, kun yhteys on estetty pyydettyyn materiaaliin tai sivustoon. Suojausasetusten konfigurointi voidaan säätää halutulle tasolle organisaation tietoturvapolitiikan mukaisesti sekä valvoa tapahtumia keskitystä näkymästä.

  

Miksi SD-WAN-ratkaisu? 


Muutamia etuja mainittavaksi, kun SD-WAN:ia verrataan perinteiseen verkkotekniikkaan: 

  • Valinnanvapaus internet-yhteyden toimittajan osalta: nopeammat verkkoyhteydet edullisemmin 
  • Käyttöönoton nopeus  
  • Korkeampi tietoturva toimipisteiden välisessä verkko- ja internetliikenteessä 
  • Mahdollistaa kuormantasauksen ja vikasietoisuuden ensisijaisen kiinteän yhteyden vikaantuessa siirtymällä automaattisesti mobiiliverkkoyhteyteen 
  • Keskitetty hallinta ja näkymä koko verkkoon yhdestä portaalista 
  • Mahdollisuus valvoa ja priorisoida liiketoiminnan kannalta kriittisiä sovelluksia 
  • Pääsääntöisesti ei ole tarvetta erilliselle tietoturvaratkaisulle, koska SD-WAN-ratkaisuun on sisäänrakennettuna edistyneet tietoturvaratkaisut 


Kirjoittaja: Jari-Pekka Rajala 

Yritysverkkopalvelut - Network as a Service

Varmista liiketoiminnan häiriötön jatkuvuus luotettavalla sisä- ja ulkoverkkoratkaisulla

Verkko-ongelmasi ovat historiaa Konica Minoltan täydellisen Network-as-a-Service (NaaS) -ratkaisun ansiosta, jonka kustannukset ovat ennustettavissa. Yrityksesi liiketoiminnalle on tärkeää, että teillä on toimiva sisäverkko ja luotettavat verkkoyhteydet. Nämä varmistavat häiriöttömän liiketoiminnan jatkuvuuden ja työtä voidaan tehdä tietoturvallisessa verkkoympäristössä.

palvelinkehikot

Tietoturvapalvelut

Tietoturvapalvelut

Suojaa yrityksesi liiketoiminta oikeanlaisten tietoturvaratkaisuiden avulla

Tietoturvallinen työympäristö käsittää IT-ympäristön ja tiedonkäsittelyn tietoturvan sekä fyysisen tietoturvan. Kaikkiin yrityksiin kohdistuu erilaisia ulkoisia ja sisäisiä tietoturvauhkia, joilta yritysten on suojauduttava. Lisäksi etä- ja mobiilityöskentely asettavat omat vaatimuksensa yrityksen tietoturvalle. Yritysten on ennen kaikkea varmistettava liiketoiminnan häiriöttömyys ja jatkuvuus. 

ITS_yleisesite_peukalo

Konica Minoltan IT-hallintapalvelut

Konica Minolta tarjoaa laajan valikoiman joustavia palveluita skaalautuen yrityksesi tarpeisiin - se antaa liiketoiminnallesi lisämahdollisuuksia. Lue lisää asiakaslupauksestamme ja IT-ympäristön hallinnoinnin ulkoistamisesta yleisesitteestämme.

Lataa esite

Haluatko kuulla lisää? Ota meihin yhteyttä!