Tietoturvan on oltava yksi toimistotulostuksen peruspilareista

| 11 kesäkuuta 2019

Konica Minoltan strategia saa tukea Quocircan tuoreimmasta tulostuksen tietoturvaa käsittelevästä Global Print Security Landscape -analyysistä. Tietomurtoriskit kasvavat jatkuvasti, ja tietoturva onkin muodostunut yhdeksi keskeisimmistä kysymyksistä nykypäivän toimistoissa. Myös Quocirca painottaa tietoturvan tärkeyttä uusimmassa Global Print Security Landscape 2019 -analyysissään. Tietoturva on elintärkeää toimistoympäristöissä, sillä sen vaikutukset voivat yltää koko organisaatioon. Tämä tiedetään myös Konica Minoltalla, joka tarttui tulostinten tietoturvaan jo varhain. Alan merkittävimpiin toimittajiin kuuluvan Konica Minoltan laajassa tuote- ja palveluvalikoimassa tietoturva on kauttaaltaan varmistettu.
Konica Minolta Business Solutions Finland Oy

Konica Minolta Business Solutions Finland Oy

Konica Minolta Business Solutions Finland Oy 

Konica Minolta kehittää ja tarjoaa asiakkailleen innovatiivisia ratkaisuja digitaaliseen työympäristöön, IT-ympäristöihin ja ammattitulostamiseen. Konica Minoltan viidessä tutkimus- ja kehityskeskuksessa Euroopassa innovoidaan asiakkaille uusia parempia ratkaisuja, jotka yhdistävät älykkään palvelun ja teknologian. Yrityskulttuurin keskiössä on asiakas, joiden kanssa asioita katsotaan uusista näkökulmista ja ideoidaan oikeat ratkaisut liiketoiminnan kehittämiseen.

Konica Minolta tarjoaa tehokkaita ratkaisuja ja hallinnoituja palveluita IT- ja pilviympäristöihin sekä tietoturvaan liittyen. Tutkimuslaitos IDC MarketScape on nimennyt Konica Minoltan johtavaksi älykkäiden monitoimilaitteiden tarjoajaksi, joka kuvastaa yrityksen vahvaa ratkaisu- ja palvelutarjoamaa tulostusympäristöihin. Konica Minolta tarjoaa vahvana kumppanina ammattitulostusmarkkinaan liiketoimintakonsultointia, huipputeknologiaa ja ohjelmistoja. Yritys on vakiinnuttanut asemansa tuotantopainokoneiden markkinajohtajana Euroopassa ja muualla maailmassa.

Konica Minolta Suomen pääkonttori sijaitsee Life Science Center Keilaniemessä Espoossa. Aluetoimistomme sijaitsevat Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Rovaniemellä ja valtuutettujen jälleenmyyjiemme verkko ulottuu läpi koko Suomen. Konica Minolta Business Solutions Finland Oy:n liikevaihto tilikauden 2019 (1.4.2019-31.3.2020) aikana oli 21 miljoonaa euroa. Yritys työllistää tällä hetkellä noin 90 henkilöä. Konica Minolta Business Solutions Finland Oy on Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH:n omistama tytäryritys.


Nykytoimistot ovat vahvasti verkottuneita, ja yritykset lisäävät IoT-teknologian avulla verkkoihinsa jatkuvasti uusia pääte- ja monitoimilaitteita (MFP). Samaan aikaan säädetään yhä tiukempia tietoturvasäädöksiä ja -lakeja. Muutos kasaa painetta organisaatioille, joiden on löydettävä sopivat keinot tietojensa turvaamiseksi. Enemmistö organisaatioista (72 %) on huolissaan tulostukseen liittyvistä tietoturvauhkista, mutta vain 24 % organisaatioista uskoo, että niiden tulostusinfrastruktuuri on täysin tietoturvallinen. Analyysissään Quocirca toteaa, että “yritysten on suhtauduttava tulostuksen tietoturvaan ennakoivasti, sillä tulostuslaitteet saattavat avata pääsyn yrityksen verkkoihin. Kartoittamalla tulostusympäristöjen mahdolliset heikot kohdat yritykset voivat kuitenkin pienentää riskejä – tuottavuudesta tinkimättä.”


Konica Minolta on vahva ja kokenut tietoturvallisten tulostusratkaisujen toimittaja. Quocirca antaakin Konica Minoltalle tunnustusta siitä, että tietoturva on yksi yrityksen hallinnoitujen tulostuspalveluiden peruspilareista: ”Konica Minolta soveltaa ITIL-pohjaisia menetelmiä, jotka parantavat tietoturvaa ja vaatimustenmukaisuutta. Se myös uskoo, että monitoimilaitepalveluita hankkivien yritysten kannattaa panostaa jatkuvaan konsultointisuhteeseen sen sijaan, että ne tekisivät kertaluontoisia ostoksia. Näin yritykset hyötyvät palveluista eniten etenkin aikana, jona tietoturvariskit kehittyvät jatkuvasti.“


“Quocirca on yksi johtavista riippumattomista markkinatutkimus ja -analyysipalveluita tarjoavista toimijoista tulostusalalla. Olemmekin ylpeitä, että Quocirca nostaa esiin tietoturvan eteen tekemämme työn tulostusalan johtavana toimijana”, toteaa Konica Minoltan Euroopan liiketoimintaratkaisujen kansainvälisen markkinoinnin pääjohtaja Olaf Lorenz. “Olemme integroineet tuotteisiimme ja palveluihimme monipuolisia tietoturvaratkaisuja. Ratkaisuihin lukeutuvat muun muassa IoT-yhteensopivat bizhub i-Series -monitoimilaitteet, Bitdefender-virustorjunta ja bizhub SECURE -palvelut, joiden avulla voimme tarjota asiakkaillemme yksilöllisiä tietoturvapaketteja. Lisäksi olemme ryhtyneet maailmanlaajuiseen yhteistyöhön HPE:n, Sophosin ja Microsoftin kaltaisten asiantuntijoiden kanssa varmistaaksemme, että pystymme täyttämään asiakkaidemme korkeat vaatimukset. Tavoitteemme on toimittaa räätälöityjä tulostusratkaisuja, jotka vastaavat asiakkaan tarpeisiin tismalleen. Ratkaisut suunnitellaan niin, että ne sopivat saumattomasti asiakkaan ympäristöön ja ovat mahdollisimman tietoturvallisia. Tiedon salaus ja turvallinen poisto, vesileimasuojaus sekä PDF-allekirjoitukset ovat esimerkkejä vakiona käyttämistämme tietoturvaominaisuuksista, jotka pienentävät tietoturvaloukkausten riskiä.”


Lisätietoja:

Kennet Westerdahl
Konica Minolta
Business Solutions Finland Oy
Puh.: +358 40 865 9195

 kennet.westerdahl(a)konicaminolta.fi