Konica Minoltalla on ISO 27017 -sertifiointi

| 17 tammikuuta 2022

Sertifiointi kertoo pilvipalvelujen tiukasta tietoturvasta koko Euroopan liiketoiminnassa

Konica Minolta Business Solutions Europe on saanut ISO 27017 -sertifioinnin, mikä osoittaa, että sen pilvipalvelut täyttävät tiukimmat ja vankimmat tietoturvastandardit koko laajuudessaan. Kansainvälisen standardointijärjestön julkaisema ISO 27017 on maailmanlaajuisesti tunnustettu pilvi-infrastruktuuriin liittyvä tietoturvastandardi.


Pilvipalvelut ovat yhä tärkeämpiä monissa organisaatioiden IT-strategioissa, sillä ne tarjoavat etuja, kuten suurempaa joustavuutta, mahdollistavat datan etäkäytön koko ajan enemmän hajautettavalle työvoimalle, ja niitä voidaan skaalata muuttuvien tarpeiden mukaan. Ei ihme, että 80 % Quocircan tutkimista organisaatioista odottaa IT:n olevan lähitulevaisuudessa ainakin puoliksi pilvipohjainen[1]. Kun tärkeitä tietoja tallennetaan pilveen, niiden tietoturvan on oltava etusijalla. Kuitenkin 33 % IT-päättäjistä pitää pilvi- tai hybridiympäristöjä suurimpana tietoturvariskinä.[2]
 
ISO 27017 -sertifiointi korostaa Konica Minoltan tiukkaa sitoutumista pilvipalvelujen tietoturvaan

Jotta pilvipalvelusta ei tule tietoturvariskiä, Konica Minolta käyttää pilvipalvelujensa suojaamisessa korkeita standardeja. Maailmanlaajuisesti tunnustetun ISO 27017 -sertifikaatin saaminen vahvistaa ja rakentaa yrityksen olemassa olevia vahvoja tietoturvaperusteita. Vuonna 2020 Konica Minolta sai ISO 27001 -sertifioinnin tietoturvan hallintajärjestelmälle (ISMS), joka kattaa yrityksen kokonaisvaltaisen tietoturvan sekä organisaatiossa että sen asiakkaille tarjoamissa palveluissa. ISO 27017 laajentaa tätä sertifiointia Konica Minolta Business Solutions Europen pilvipalveluympäristöön vahvistaen, että Konica Minolta on luonut turvallisen pilvipohjaisen ympäristön ja minimoinut tietoturvaongelmien aiheuttamat riskit. Se sisältää useita ohjeita, kuten pilvipalveluympäristön tiukan suojauksen luvattomalta käytöltä tai määritellyiltä vastuilta palveluntarjoajan ja asiakkaan välillä.

quotation marks

"Kun yritykset omaksuvat digitalisaation, asiakkaamme tietävät, että Konica Minolta on paras kumppani digitaalisen työpaikan visioiden suunnitteluun ja toteuttamiseen ratkaisuilla, jotka täyttävät korkeimman tason tietoturva- ja tietosuojavaatimukset. Olemme siksi iloisia siitä, että olemme noudattaneet tiukkoja auditointivaatimuksia. ISO 27017 -sertifioinnilla voimme osoittaa, että 360 asteen lähestymistapamme tietoturvaan kattaa kaikki pilvipalvelumme ja tarjoaa asiakkaillemme täydellisen mielenrauhan."

Olaf Lorenz, Senior General Manager, Digital Transformation Division, Konica Minolta Business Solutions Europe

Konica Minoltan palvelinkeskusten korkeat turvallisuusstandardit
Konica Minoltan pilvipalvelujen tietoturvakonsepti koostuu seuraavista palvelinkeskuksiin liittyvistä seikoista: Saksassa ja Ruotsissa palvelinkeskukset on jaettu viiteen tai neljään turva-alueeseen. Pääsyä hallitaan kattavalla käyttöoikeuksien hallintakonseptilla, ja se edellyttää eritasoista todennusta alueiden läpi kulkemiseksi. Kaikki asiakastiedot on suojattu luotettavasti erityisen jatkuvan varmuuskopiointijärjestelmän avulla. Asiakkaat saavat käyttöönsä täydellisen verkkoeristyksen alustalla, mukaan lukien oman verkkosegmenttinsä, reitittimet ja palomuurit. Turvallisuuden parantamiseksi saatavilla on myös valinnaisia mikrosegmentointeja hajautettujen palomuuripalvelujen kautta. Kaikkien palvelinhuoneiden palonkestävyys on vähintään 90 minuuttia, ja niissä on varhainen palonilmaisinjärjestelmä, tulipalon varhaisen havaitsemisen järjestelmä ja lämpöanturit.
 
EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) edellyttää paikallisesta ympäristöstä pilveen siirrettyjen tietojen täydellistä suojaamista. Koska palvelinkeskukset sijaitsevat Euroopassa, Konica Minolta tarjoaa yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisia ratkaisuja ja auttaa asiakkaitaan säilyttämään tietojensa ja sovellustensa hallinnan korkean tason.
 
Pilvitulostuksen alalla Konica Minolta tarjoaa myös kattavia tietoturvaratkaisuja. Quocirca arvioi Konica Minoltan äskettäin johtavaksi tulostusturvallisuuden toimijaksi.[3] Quocircan mukaan Konica Minoltan pilvitulostuspalveluvalikoimassa on useita vaihtoehtoja asiakkaiden turvallisuuden tukemiseen ja parantamiseen. Tieto- ja asiakirjaturvallisuus varmistetaan salauksella ja sertifioitujen datakeskusten käytöllä, Follow me -todennuksella, rooleihin perustuvalla pääsyvalvonnalla sekä vieraskäyttäjien pääsyä valvomalla. Konica Minolta minimoi tietojen jakamiseen liittyvät yleiset tietosuojaan ja yksityisyyteen liittyvät huolenaiheet.
 
[1] Quocirca, 2021: The Cloud Print Services Market Landscape, 2021, https://quocirca.com/content/quocirca-mps-2021/
[2] Quocirca, 2022: The Print Security Landscape, 2022. Securing the remote and hybrid workforce,  https://quocirca.com/quocirca-print-security-landscape-2022/
[3] Quocirca, 2022: The Print Security Landscape, 2022. Securing the remote and hybrid workforce, https://quocirca.com/quocirca-print-security-landscape-2022/
 
KONICA MINOLTA BUSINESS SOLUTIONS FINLAND OY

Konica Minolta kehittää ja tarjoaa asiakkailleen innovatiivisia ratkaisuja digitaaliseen työympäristöön, IT-ympäristöihin ja ammattitulostamiseen. Konica Minoltan viidessä tutkimus- ja kehityskeskuksessa innovoidaan asiakkaille uusia parempia ratkaisuja, jotka yhdistävät älykkään palvelun ja teknologian. Yrityskulttuurin keskiössä on asiakas, joiden kanssa asioita katsotaan uusista näkökulmista ja ideoidaan oikeat ratkaisut liiketoiminnan kehittämiseen.
 
Konica Minoltalla on kattavat ja tietoturvalliset IT-palvelut ja –ratkaisut tiedonhallintaan, IT-infrastruktuuriin, älykkääseen videovalvontaan ja liiketoimintaprosessien kehittämiseen. Konica Minolta on muun muassa Microsoftin Global Managed Partner, M-Filesin Premier Reseller ja Cisco-partner.

Tutkimuslaitos IDC MarketScape on nimennyt Konica Minoltan johtavaksi älykkäiden monitoimilaitteiden tarjoajaksi, joka kuvastaa yrityksen vahvaa ratkaisu- ja palvelutarjoamaa tulostusympäristöihin.
Konica Minolta tarjoaa vahvana kumppanina ammattitulostusmarkkinaan liiketoimintakonsultointia, huipputeknologiaa ja ohjelmistoja. Yritys on vakiinnuttanut asemansa tuotantopainokoneiden markkinajohtajana Euroopassa ja muualla maailmassa.
 
Konica Minolta Business Solutions Finland Oy on Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH:n täysin omistama tytäryritys. Konica Minolta Suomen pääkonttori ja showroom sijaitsee Life Science Center Keilaniemessä Espoossa. Suoramyyntimme, valtuutettujen jälleenmyyjiemme verkko ja huoltomme toimii valtakunnallisesti kattaen koko Suomen.

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Melanie Olbrich

Senior Expert Content Strategy & Development, Corporate Communications

melanie.olbrich@konicaminolta.eu

+49 (0)511 7404-5337