Konica Minolta laajentaa laitevalikoimaansa raskaan luokan värituotantojärjestelmiin AccurioPress C14000 -sarjan arkkipainokoneilla

| 23 lokakuuta 2019

Ammattitulostusratkaisujen johtava toimittaja Konica Minolta ilmoitti tänään lanseeraavansa kansainvälisille markkinoille uuden AccurioPress C14000 -sarjan. Uusi värituotantojärjestelmä on Konica Minoltan päänavaus suuriin tuotantomääriin tarkoitetuissa digitaalisissa väripainokoneissa. Konica Minolta ilmoitti asiasta maailmanlaajuisesti suorassa lähetyksessä Yhdysvaltojen Dallasissa (TX) järjestettäviltä PRINTING United -messuilta.
Konica Minolta Business Solutions Finland Oy

Konica Minolta Business Solutions Finland Oy

Konica Minolta Business Solutions Finland Oy 

Konica Minolta kehittää ja tarjoaa asiakkailleen innovatiivisia ratkaisuja digitaaliseen työympäristöön, IT-ympäristöihin ja ammattitulostamiseen. Konica Minoltan viidessä tutkimus- ja kehityskeskuksessa Euroopassa innovoidaan asiakkaille uusia parempia ratkaisuja, jotka yhdistävät älykkään palvelun ja teknologian. Yrityskulttuurin keskiössä on asiakas, joiden kanssa asioita katsotaan uusista näkökulmista ja ideoidaan oikeat ratkaisut liiketoiminnan kehittämiseen.

Konica Minolta tarjoaa tehokkaita ratkaisuja ja hallinnoituja palveluita IT- ja pilviympäristöihin sekä tietoturvaan liittyen. Tutkimuslaitos IDC MarketScape on nimennyt Konica Minoltan johtavaksi älykkäiden monitoimilaitteiden tarjoajaksi, joka kuvastaa yrityksen vahvaa ratkaisu- ja palvelutarjoamaa tulostusympäristöihin. Konica Minolta tarjoaa vahvana kumppanina ammattitulostusmarkkinaan liiketoimintakonsultointia, huipputeknologiaa ja ohjelmistoja. Yritys on vakiinnuttanut asemansa tuotantopainokoneiden markkinajohtajana Euroopassa ja muualla maailmassa.

Konica Minolta Suomen pääkonttori sijaitsee Life Science Center Keilaniemessä Espoossa. Aluetoimistomme sijaitsevat Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Rovaniemellä ja valtuutettujen jälleenmyyjiemme verkko ulottuu läpi koko Suomen. Konica Minolta Business Solutions Finland Oy:n liikevaihto tilikauden 2019 (1.4.2019-31.3.2020) aikana oli 21 miljoonaa euroa. Yritys työllistää tällä hetkellä noin 90 henkilöä. Konica Minolta Business Solutions Finland Oy on Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH:n omistama tytäryritys.


AccurioPress C14000:n tuotantonopeus on 140 A4-arkkia minuutissa, ja se on 40 % nopeampi kuin mikään muu Konica Minoltan väripainokone. Vastaavaa painolaatua tarjoaa myös sarjan toinen malli AccurioPress C12000, jonka tuotantonopeus on vertailukelpoinen 120 sivua minuutissa.


Uudet mallit ilmentävät vahvasti Konica Minoltan visiota tukea yrityksiä liiketoiminnan kaikilla osa-alueilla. Vision ytimessä ovat liiketoiminnan muutostarpeiden ennakointi ja ratkaisujen kehittäminen yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Uudet arkkipainokoneet ovat oivallinen ratkaisu asiakkaille, jotka haluavat laajentaa ja sujuvoittaa toimintaansa automatisoimalla työnkulkuja, karsimalla manuaalisia työvaiheita ja tehostamalla tuottavuutta. Tulokset ovat näkyviä - painotuotannon määrä kasvaa, laatu paranee ja hukka vähenee.


Konica Minoltan uusin lippulaivamalli AccurioPress C14000 on arkkipainokone, joka tarjoaa asiakkaille parhaan mahdollisen hyödyn. Se mahdollistaa liiketoiminnan laajentamisen, tuotannon ripeän tehostamisen ja pienemmät kokonaiskustannukset, ja näin ollen investointi maksaa itsensä nopeasti takaisin.


AccurioPress C14000 on Konica Minoltan ensimmäinen raskaan sarjan (ns. high production) värituotantojärjestelmä. Vuodesta 2015 Konica Minoltan digitaalisten painokoneiden lippulaiva on ollut AccurioJet KM-1 -mustesuihkupainokone. Sen tuotantonopeus on 3 000 sivua tunnissa, ja se tuottaa erittäin laadukasta painojälkeä vaativiinkin käyttökohteisiin. AccurioPress C6100 -sarjan laitteet on puolestaan suunniteltu keskiraskaaseen painotuotantoon, ja ne soveltuvat parhaiten joustaviin palveluihin erikoistuneiden painopalveluiden käyttöön. AccurioPress C14000 täyttää näiden sarjojen väliin jäävän aukon, sillä se mahdollistaa suuremman painotuotannon ja kuukausittaisen käyttömäärän. Sarjan laitteilla yritykset tavoittavat uusia asiakkaita, jotka edellyttävät tehokasta, nopeaa ja laadukasta tuotantoa, ja painattavat kerralla suuria määriä esitteitä, katalogeja tai suorapostitettavia materiaaleja.


”Tämä on Konica Minoltalle tärkeä kansainvälinen avaus uudessa tuoteryhmässä. Erityisen merkittäväksi asian tekee se, ettemme ole tähän saakka profiloituneet raskaaseen tuotantoon tarkoitettujen väripainokoneiden toimittajana”, toteaa Konica Minoltan Business Solutions Finland Oy:n ammattitulostustratkaisujen tuotepäällikkö Henna Hellman. ”Tuomme markkinoille erittäin laadukkaan suuriin painomääriin tarkoitetun väripainokoneen. Sen painolaatu on huikea ja sen automatisoitujen toimintojen takana on valtava määrä kehitystyötä.” 


”Ratkaisumme mahdollistavat asiakkaidemme työnkulkujen tehostamisen läpi koko prosessin. Tämä on se valtti, jolla tavoittelemme markkinajohtajan paikkaa suuriin tuotantomääriin tarkoitettujen painokoneiden tarjoajana”, painottaa Koji Sugie ammattitulostusratkaisujen liiketoimintajohtaja (Konica Minolta Inc.).


Konica Minoltan kehittynyt IQ-501 Intelligent Quality Care -laadunhallintayksikkö tarkkailee painolaatua automaattisesti koko painon ajan. Se havaitsee nyt myös viivat, täplät ja epätasaiset alueet ja tekee tarvittavat korjaukset automaattisesti. Kuvanlaatu säilyy vakaana suurissakin sarjoissa, ja parempi kohdistus ja painolaatu parantavat tuotannon kokonaistehokkuutta. Uudet painokoneet tarjoavat luotettavaa laatua: niiden käyttömäärä on 2,5 miljoonaa sivua kuukaudessa ja väriainekapasiteetti kaksi kertaa suurempi kuin edellisissä malleissa.


”Juuri IQ-501 erottaa Konica Minoltan kilpailijoistaan”, Henna Hellman toteaa. ”Muut valmistajat käyttävät kyllä samankaltaista tekniikkaa, mutta Konica Minoltan ainutlaatuinen inline-tarkastusyksikkö erottaa laitteemme muiden valmistajien vastaavista tuotteista.


AccurioPress C14000- ja -C12000-mallien lanseeraus valmistaa Konica Minoltalle vankkaa jalansijaa raskaan sarjan digitaalisten painokoneiden markkinoilla. AccurioPress-sarjan painokoneet ja IQ-501 Intelligent Quality Care -laadunhallintajärjestelmä ovat Konica Minoltan suunnittelemia, ja Konica Minolta vastaa yksinoikeudella niiden toimittamisesta.


AccurioPress-sarjan erityisominaisuudet

 • AccurioPress C14000 -sarjan koneet sopivat erityisesti asiakkaille, jotka haluavat laajentaa liiketoimintaansa tehostamalla ja nopeuttamalla tuotantoaan.
 • Laitteissa yhdistyvät suuri tuotantonopeus, lyömätön kuvanlaatu sekä joustava materiaalien käyttömahdollisuus. Tarjolla on kaksi eri nopeutta: 140 ja 120 sivua minuutissa; terävä 3600 x 2400 dpi:n tarkkuus ja painatus pintapainoltaan jopa 450 g/m²:n materiaaleille.
 • Enimmillään 900 mm pitkien arkkien kaksipuolinen painatus, 1300 mm pitkien arkkien yksipuolinen painatus sekä kirjekuorien ja kohokuvioitujen materiaalien painatus. Mahdollisuus tuottaa uudentyyppisiä aineistoja, kuten 8-sivuisia ikkunataitettuja esitteitä sekä kirjojen suojakansia, joille voidaan tehdä erillinen viimeistelykäsittely.
 • Vakio-ominaisuutena kirjekuorien painaminen onnistuu tehokkaasti ja laadukkaasti.
 • Uusi painotekniikka parantaa merkittävästi myös karkeapintaiselle paperille painettujen kuvien laatua.
 • Konica Minoltan edistynyt IQ-501 Intelligent Quality Care -laadunhallintajärjestelmä tarkkailee ja korjaa painolaatua jatkuvasti, jolloin värit ja kuvanlaatu pysyvät vakaina läpi koko sarjan. Paremman tarkkuuden ansiosta myös kaksiulotteinen kohdistustoiminto on entistä tarkempi.
 • Malleissa on vakiona automaattinen paperintunnistus, joka tunnistaa käytettävän materiaalin ja valitsee painettaessa oikean alustan. Asetuksia ei tarvitse määrittää erikseen, jolloin erehdysten riski katoaa ja koneen käyttäjän aikaa vapautuu muihin tehtäviin. Samalla hukka vähenee ja tuottavuus kasvaa.
 • Uutena lisävarusteena saatavilla on TU-510-leikkuuyksikkö, jonka monipuoliset inline-viimeistelyvaihtoehdot mahdollistavat arkin kaikkien neljän sivun leikkauksen, nuuttauksen ja perforoinnin. Yksikkö hoitaa pitkien arkkien, lehtisten sekä suoraan postitettavien kirjeiden viimeistelyn, ja siinä on myös käyntikorttien inline-leikkaamiseen tarkoitettu toiminto.
 • Lisäksi LS-507-pinokerääjä tukee nopeaa painotuotantoa, sillä se mahdollistaa pitkien arkkien luovutuksen seuraavaan viimeistelijään sekä valmiiden tuotteiden luovutuksen painamisen aikana. Lisäominaisuudet täydentävät Konica Minoltan monipuolista AccurioPress-mallisarjaa.
 • Mukautettava käyttöpaneeli tekee laitteiden käytöstä äärimmäisen helppoa.
 • Järjestelmiin voi valita joko uuden Konica Minolta –tulostinpalvelimen tai uusimman Fiery- tai Creo-tulostinpalvelimen.Lisätietoja:


Henna Hellman
Konica Minolta
Business Solutions Finland Oy
puh. 050 434 6541
henna.hellman@konicaminolta.fi