Quocirca rankkasi Konica Minoltan 'johtajaksi' tulostamisen tietoturvassa

| 20 tammikuuta 2022

Uusin raportti määrittelee johtavat toimittajat ja korostaa tulostuksen tietoturvallisuuden merkitystä kaikenkokoisille organisaatioille

Viimeisimmässä raportissaan "The Print Security Landscape, 2022" teollisuusanalyytikko Quocirca on luokitellut Konica Minoltan tulostusturvallisuuden johtajaksi kattavan tuotevalikoimansa ja asiantuntemuksensa ansiosta: "Quocirca uskoo, että perinteisten tulostuksen tietoturvaratkaisujen lisäksi , Konica Minoltan syvä IT-palvelujen asiantuntemus erottaa sen vahvasti joistakin tärkeimmistä kilpailijoistaan, erityisesti pk-markkinoilla. Samalla raportissa korostetaan tulostuksen tietoturvallisuuden tärkeyttä useimmille organisaatioille ja todetaan, että kaksi kolmasosaa raporttia varten tutkituista organisaatioista aikoo kasvattaa budjettiaan tällä alalla.Quocirca pitää näin ollen Konica Minoltaa johtavana toimittajana tietoturvallisessa tulostuksessa valitun toimittajaryhmän joukossa, ja samalla toteaa sillä olevan "vahva strateginen visio ja kattava turvatulostustuotteiden ja -palveluiden tarjonta”.  
 
MPS-palveluntarjoajan standardisoitu laitteisto lisää tulostamisen tietoturvaa
Raportin mukaan 68 % organisaatioista on kokenut tietojen menetyksiä epävarmojen tulostuskäytäntöjen takia viimeisen 12 kuukauden aikana. Nämä tietojen menetykset maksavat organisaatioille keskimäärin yli 632 000 puntaa (noin 758 160 euroa) [2] rikkomusta kohti. On silmiinpistävää, että 73 % monimerkkitulostusympäristöä käyttävistä yrityksistä ilmoitti tietomurroista, kun taas vain 58 % yrityksistä, joilla oli standardoitu yhden toimittajan tulostuslaiteympäristö. Quocircan mukaan siirtyminen hallittuun, yhden toimittajan ylläpitämään laitteistoon voi olla hyödyllistä, jotta tietoturvaa voidaan valvoa paremmin. Tämä käsitys vahvistuu entisestään, kun huomaa, että Quocircan tutkimuksen mukaan 84 % MPS:ää käyttävistä yrityksistä luottaa enemmän tulostusturvallisuuteensa, verrattuna vain 49 %:iin muiden kuin MPS-käyttäjien kohdalla.
 
Quocircan mukaan tämä "osoittaa, kuinka MPS voi auttaa organisaatiota vähentämään riskejä ja luottamaan enemmän omaan tietoturvaansa". Konica Minolta pystyy tarjoamaan keskitetysti ratkaisuja tietoturvalliseen tulostukseen. Digitaalisen työpaikan ratkaisujen toimittaja tarjoaa laajat hallitut tulostuspalvelut aina konsultoinnista, toteutuksesta ja Konica Minoltan monitoimilaitteiden ylläpidosta ohjelmistoratkaisuihin, jotka lisäävät tulostukseen tietoturvallisuutta ja tehokkuutta.
 
Esimerkiksi Konica Minoltan bizhub i-Sarjan monitoimilaitteiden (MFP) mukana toimitetaan optiona BitDefender-virustorjuntajärjestelmä. NTT DATA:n tekemät tietoturvatestit eivät ole havainneet laitteissa haavoittuvuutta ja osoittaneet Konica Minolta -laitteiden korkean turvallisuuden. Helmikuussa 2022 lanseerattava pilvipohjainen Shield Guard -ratkaisu tarjoaa monitoimilaitteiden tietoturvan etävalvonnan ja -hallinnan, tarjoaa automaattiset ilmoitukset ja korjaukset sekä antaa organisaatioille mahdollisuuden hallita useiden MFP-laitteiden tietoturvatilaa mistä tahansa. Shield Guard toimii Konica Minoltan bizhub SECURE -valikoiman rinnalla, joka tarjoaa kolme eri palvelutasoa kunkin yrityksen tarpeisiin.
 
Tulostuksen tietoturva: IT-päättäjien keskeinen aihe vuonna 2022
Kaiken kaikkiaan uusin Quocirca-raportti korostaa tulostuksen tietoturvan suurta merkitystä organisaatioille. Jopa 70 % kyselyyn vastanneista IT-päättäjistä odottaa lisäävänsä tulostuksen tietoturvakustannuksiaan vuonna 2022. "Konica Minolta pysyy organisaatioiden ja niiden suojatun tulostusympäristön toteutuksen ja hallinnan kumppanina", toteaa Olaf Lorenz. "Ja optimoitujen tulostuspalveluidemme avulla Konica Minolta vapauttaa organisaation tulostusympäristönsä hallinnasta ja antaa heidän keskittyä ydinliiketoimintaansa."[1] Quocirca, 2022: The Print Security Landscape, 2022. Securing the remote and hybrid workforce,  https://quocirca.com/quocirca-print-security-landscape-2022/
[2] As per 11 January 2022


 

The Quocirca Print Security Landscape 2022

Lataa raportti tästä
KONICA MINOLTA BUSINESS SOLUTIONS FINLAND OY

Konica Minolta kehittää ja tarjoaa asiakkailleen innovatiivisia ratkaisuja digitaaliseen työympäristöön, IT-ympäristöihin ja ammattitulostamiseen. Konica Minoltan viidessä tutkimus- ja kehityskeskuksessa innovoidaan asiakkaille uusia parempia ratkaisuja, jotka yhdistävät älykkään palvelun ja teknologian. Yrityskulttuurin keskiössä on asiakas, joiden kanssa asioita katsotaan uusista näkökulmista ja ideoidaan oikeat ratkaisut liiketoiminnan kehittämiseen.
 
Konica Minoltalla on kattavat ja tietoturvalliset IT-palvelut ja –ratkaisut tiedonhallintaan, IT-infrastruktuuriin, älykkääseen videovalvontaan ja liiketoimintaprosessien kehittämiseen. Konica Minolta on muun muassa Microsoftin Global Managed Partner, M-Filesin Premier Reseller ja Cisco-partner.

Tutkimuslaitos IDC MarketScape on nimennyt Konica Minoltan johtavaksi älykkäiden monitoimilaitteiden tarjoajaksi, joka kuvastaa yrityksen vahvaa ratkaisu- ja palvelutarjoamaa tulostusympäristöihin.
Konica Minolta tarjoaa vahvana kumppanina ammattitulostusmarkkinaan liiketoimintakonsultointia, huipputeknologiaa ja ohjelmistoja. Yritys on vakiinnuttanut asemansa tuotantopainokoneiden markkinajohtajana Euroopassa ja muualla maailmassa.
 
Konica Minolta Business Solutions Finland Oy on Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH:n täysin omistama tytäryritys. Konica Minolta Suomen pääkonttori ja showroom sijaitsee Life Science Center Keilaniemessä Espoossa. Suoramyyntimme, valtuutettujen jälleenmyyjiemme verkko ja huoltomme toimii valtakunnallisesti kattaen koko Suomen.