Universaali muotoilu ja saavutettavuus

Parannettu käytettävyys ja näkyvyys

Konica Minolta tuottaa laitteita, jotka ovat kaikkien käytettävissä iästä, kokemuksesta, kehon koosta tai erityistarpeista riippumatta. Universaalin muotoilun ansiosta laitteemme ovat helposti saavutettavissa, helppokäyttöisiä sekä loogisia muotoilun ja käyttömukavuuden suhteen. Näin tuotteitamme voivat käyttää helposti myös ihmiset, joilla on jokin fyysinen vamma tai heikentynyt näkö. Konica Minoltan universaalin muotoilun ohjeet perustuvat The Principles of Universal Design -ajatteluun, jonka on kehittänyt Pohjois-Carolinan yliopiston The Center for Universal Design -laitos.

Parempi saavutettavuus

Parempi saavutettavuus
  1. Käyttö edestä helpottaa paperin lisäämistä ja väriainekasettien vaihtamista nopeasti ja vaivattomasti. Suurikokoisista kahvoista saa hyvän ja tukevan otteen.
  2. Ergonomiset paperilokerot voi vetää ulos vaivatta, ja kahvoista saa otteen sekä ylä- että alapuolelta.
  3. Suuret kosketusnäytöt voi kallistaa mihin tahansa kulmaan paneelin alapuolella olevan kahvan avulla.
  4. Vapaa pysäytysominaisuus minimoi automaattisen asiakirjansyöttölaitteen nostamiseen tarvittavan voiman myös istuessa. Myös valinnainen apukahva helpottaa nostamista.
  5. Maksutta ladattava sovellus (bizhub Remote Access) mahdollistaa näytön käyttämisen Apple- tai Android-älypuhelimella tai -tabletilla.

tehostettu näkyvyys

tehostettu näkyvyys
  1. Suuri, loogisesti järjestetty kosketusnäyttö on helppokäyttöinen ja sen merkit voi suurentaa jopa 16-kertaisiksi, mikä parantaa luettavuutta.
  2. Ääniopastus esittelee toiminnot ja äänikomennot. Äänen voimakkuus ja puheen nopeus voidaan säätää käyttäjän tarpeiden mukaiseksi.
  3. Kontrastivärit nopeuttavat, helpottavat ja tarkentavat toimintoja. Käytettävissä on tumma tausta ja kirkkaat, yhtenäiset värit erityisesti usein käytetyissä painikkeissa.
  4. Kirkkaan oranssit ja siniset merkkivalot näkyvät selkeästi. Yksinkertaisen asettelun ansiosta käyttäjä ei tarvitse aiempaa kokemusta eikä erityistaitoja käyttöä varten.
  5. Värikoodaus osoittaa samankaltaiset toiminnot ja keskeiset laitteen osat, mikä estää mahdollisia vammoja käyttäjälle.

Konica Minolta Accessibility Pack

Konica Minoltan Universaali suunnittelu noudattaa seuraavia periaatteita: helposti saavutettavat tuotteet ja toiminnot, intuitiivinen käyttö – kaikki osaavat käyttää iästä tai aiemmasta kokemuksesta riippumatta.

Universal Design -esite

Helppokäyttöiset tuotteet kaikille

Lataa esite

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä
Tilaa uutiskirje:*

Huomaathan, että keräämme henkilötietojasi lähettäessäsi tämän lomakkeen. Konica Minolta Business Solutions Finland Oy käsittelee antamiasi tietoja tietosuojakäytäntömme mukaisesti.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia

Note - your current cookie settings will exclude you from receiving promotional updates via email! To allow those updates, update your cookie settings