Jaa
Usein aliarvioitu, mutta silti merkittävä tietoturvariski on dokumenttien ja tietojen käsittely monitoimilaitteen (MFP) kautta. Lähes jokainen tulostuslaitteiden valmistaja tarjoaa monenlaisia suojausominaisuuksia monitoimilaitteilleen. Useimmat markkinoilla toimivat kilpailijat käyttävät whitelistingiä monitoimilaitteiden korkeimpana suojaustasona. Whitelisting-toiminnallisuus viittaa usein kumppanuuteen virustentorjuntatoimittajan kanssa, mutta sitä ei kuitenkaan yleensä toteuteta laitteessa teknisesti.
Kehittyneiden haittaohjelmien tavoitteena on päästä sisään yrityksen verkkoon ja aiheuttaa mahdollisimman paljon vahinkoa. On tärkeää olla tietoinen siitä, että nykyään yksikään yritys ei ole immuuni näille turvallisuusriskeille. Yhteistyössä Konica Minoltan kanssa hyödynnät alan johtavaa tietoturvaa - Bitdefenderin® tarjoama Konica Minoltan virustorjunta.
Yhteistyössä Bitdefenderin® kanssa virustentorjuntaratkaisumme on ainutlaatuinen markkinoilla ja tarjoaa kattavan suojan monitoimilaitteillesi seuraavien asioiden ansiosta:
Sallittujen luettelo toimii määrittämällä, mitä sovelluksia voidaan käyttää laitteessa. Haitalliset asiakirjat hyödyntävät kuitenkin usein haavoittuvuuksia sallittujen luettelossa. Sallittujen luettelo ei auta suojautumaan haavoittuvuuksilta; asiakirjoja on skannattava hyväksikäytön varalta tämän estämiseksi. Samaan aikaan monet haittaohjelmat hyödyntävät niin sanottua "Living off the land" -tekniikkaa, ja haittaohjelmat suorittavat haitallisen toimintansa käyttämällä vain niitä työkaluja, jotka on jo asennettu tulostimeen, eli jotka ovat whitelistattu. Bitdefender® toteuttaa whitelistingin eri tavalla: Yksikään tiedosto ei ole sallittujen luettelossa vain siksi, että sillä on digitaalinen allekirjoitus. Sen sijaan jokainen prosessi ja jokainen asiakirja tarkistetaan haitalliseksi, mikä tarjoaa paljon paremman suojan.
Kun Bitdefender®: n reaaliaikainen skannaustoiminto on otettu käyttöön, muita asetuksia ei tarvita. Sovelluksesta, tiedostomuodosta tai käyttäjästä riippumatta kaikki saapuvat ja lähtevät tiedot skannataan ilman lisäasetuksia tai operaattorin lisätoimia.
Lisäasetuksia voidaan määrittää ylimääräisen suojaustason luomiseksi. Säännöllinen skannaus on mahdollista, ja järjestelmänvalvoja voi asettaa tietyn ajan skannata kaikki laitteeseen tallennetut tiedot, kun taas whitelisting ei tarjoa tällaisia toimintoja.
Bitdefender® voidaan päivittää useita kertoja päivässä sisältämään uusimmat digitaalisessa toimistoympäristössä havaitut uhat ja reagoida heti, kun uusia haavoittuvuuksia havaitaan. Vertailun vuoksi whitelisting on täysin staattinen lähestymistapa. Jos esimerkiksi tulostinohjelmistossa havaitaan uusi haavoittuvuus, käyttäjien on odotettava, kunnes tulostimen valmistaja on korjannut tämän, mikä voi kestää kuukausia.