Seriman Oy

Seriman Oy

Seriman Oy

Seriman vakuuttui Konica Minoltan tuotantojärjestelmän laajasta materiaalituesta

Lietolaisella painolla Seriman Oy:llä on pitkät perinteet, vankka ammattitaito ja kyky palvella asiakkaitaan monipuolisella erikoisosaamisella. Asiakaskunta koostuu monenkokoisista ja -näköisistä yrityksistä, joille Seriman tarjoaa laajasti erilaisia painopalveluita toteutettuna paperille, kartongeille, tarroille tai muoveille. Osaavan henkilökunnan ja monipuolisen laitekannan ansiosta Seriman pystyy kilpailemaan myös suurissa painomäärissä ja nopeissa toimitusajoissa.

quotation marks

Nyt on helppo myydä korkealaatuisia tuotteita ja palveluita. Uuden digitaalisen tuotantojärjestelmän myötä olemme monipuolisempi toimija.

Timo Mannonen

Toimitusjohtaja, Seriman Oy

Lähtötilanne


Ennen Konica Minolta bizhub PRO C1070 –tuotantojärjestelmän hankintaa  Serimanilla Oy:llä ei ollut digitaalista tuotantojärjestelmää - arkkituotanto tehtiin alihankintana, sekä omalla offsetpainamisella ja silkkipainolla. 


Yrityksen laajentaessa toimintaansa ja uusien liiketoimintasuunnitelmien myötä alettiin digitaalisen neliväripainokoneen hankintaa kuitenkin harkita. Uuden painokoneen suunniteltiin täydentävän Serimanin laitekantaa ja palveluja. Tavoitteena oli kasvattaa liikevaihtoa, parantaa kannattavuutta ja palvella asiakkaita entistä paremmin. Lisäksi tavoiteltiin uusia yhteistyökumppaneita ja asiakaskunnan laajentumista.


Konica Minoltan digipainokoneet sekä niiden laatu olivat tuttuja kumppanien painoympäristöistä. Seriman Oy erottuu markkinassa erikoistekniikoilla ja laajoilla jälkikäsittelymahdollisuuksilla, joilla saadaan monipuolisia tuotteita aikaiseksi erikoisuuksiakin vaativille asiakkaille.


Ratkaisu


Seriman Oy:lle toimitettiin Konica Minolta bizhub PRO C1070 –värituotantojärjestelmä syksyllä 2016. Asennus ja käyttöönotto toteutettiin nopeasti, ja tuotanto saatiin päivän tutustumisen jälkeen jo käyntiin. Noin puolet uuden koneen tuotantomäärästä olivat töitä, jotka siirrettiin muusta tuotannosta digituotantoon. Nykyisin esimerkiksi vihkotaitetut esitteet sekä kirjekuoritulostus voidaan toteuttaa omana tuotantona. 


Seriman Oy:n toimitusjohtaja Timo Mannonen näkee, että laatu, varmuus ja nopeus ovat painoliiketoiminnan keskeisiä elementtejä, joita investointien tulee tukea. ”Uuden digijärjestelmän myötä ollaan oltu tyytyväisiä etenkin erilaisten materiaalien läpikulusta. Materiaaleihin kiinnitetään huomiota myös kun halutaan optimaalinen laatu,” kertoo Mannonen.  ”Digitaalisen materiaalituntemuksen kehittäminen on ollut jatkuvaa oppimista. Oikeiden materiaalien valitseminen helpottaa kokonaisprosessia,” Mannonen jatkaa.

 

Serimanissa huomattiin, että yhdistämällä silkkipainotekniikkaa ja digipainotekniikkaa voidaan toteuttaa uudenlaista lisäarvoa asiakkaille tuottavia painotöitä. Painossa toteutetaan tällä menetelmällä esimerkiksi muovikorttisovelluksia sekä erilaisia polymeerimateriaaleille tulostettuja töitä myymälämarkkinointiin. ”Korkea laatuvaatimus on tänä päivänä itsestäänselvyys asiakkaillemme, enemmän kilpaillaan esimerkiksi asiakastyytyväisyyden kanssa. Uuden digijärjestelmän hankinnassa laatu testattiin perinpohjaisesti – halusimme varmistua oikeasta hankinnasta” toteaa Mannonen.


Haluatko kuulla lisää? Ota meihin yhteyttä!