Tampereen Sähkölaitos Oy

Tampereen sähkölaitos logo

Tampereen Sähkölaitos Oy

Tampereen Sähkölaitos Oy

Tampereen Sähkölaitos keskitti laitehankinnat yhdelle toimittajalle toimintavarmuuden ja joustavuuden takia

Tampereen Sähkölaitos on monipuolinen energia-alan toimija Pirkanmaalla ja valtakunnallisesti. Yritys on panostanut voimakkaasti uusiutuviin energianlähteisiin ja tuottaa nykyään yli 43 % energiasta uusiutuvilla energianlähteillä. Konsernin palveluksessa on lähes 400 ammattilaista ja liikevaihto oli 270 milj. euroa vuonna 2015.

quotation marks

Uusi tulostusympäristö turvatulostuksineen on saanut loppukäyttäjiltä paljon positiivista palautetta.

Johannes Lindell

johtaja, tietohallinto, Tampereen Sähkölaitos Oy

Lähtötilanne


Tampereen Sähkölaitoksessa oli yleisenä käytäntönä, että yksiköt hankkivat tulostavat laitteet itsenäisesti, eikä tarkkoja tulostusmääriä tiedetty. Tähän kuitenkin haluttiin muutos. Yritys halusi yhtenäistää tulostuslaitekannan, koska laitteita oli eri toimittajilta ja niiden ylläpito oli hankalaa. Laitemäärä oli 106 tulostavaa laitetta kuudelta eri valmistajalta. Osa laitteista oli hankittu vain varalle ja osa oli jo vanhentunut, jopa rikki, joten tulostusympäristö piti laittaa kuntoon. 


Konserni halusi keskitetyn ratkaisun, jotta laitteita hankittaisiin vain todellisen tarpeen mukaan: oikean kokoiset laitteet keskitettyihin paikkoihin todellisten tulostustarpeiden mukaisesti. Näitä tulostustarpeita oli mm. A3-koolle tulostaminen, erilaiset viimeistelytarpeet ja kopiontitarve. Henkilökohtaisten tulostimien määrää oli jo vähennetty, mutta lisää haluttiin vielä vähentää. Faksit ja kopiokoneet haluttiin korvata monitoimilaitteilla, mikäli niille ei ollut tarvetta. 


Tampereen Sähkölaitos päätti keskittää laitehankinnat vain yhdelle toimittajalle, Konica Minoltalle, jotta tulostusasioiden hoitaminen, laitteiden ylläpito ja automaattiset tarviketilaukset olisivat toimintavarmoja ja joustavia.


Ratkaisu


Konica Minolta toteutti Tampereen Sähkölaitokselle OPS-kartoituksen (Optimized Print Services). Optimointisuunnitelman teon jälkeen selvisi, että laitteet voitiin korvata noin 50 prosentilla alkuperäisestä laitemäärästä. Kustannussäästöjä syntyi optimoidussa tulostusympäristössä 45 % enemmän aiempaan tulostusympäristöön verrattuna. Myös tulostusympäristön hiilidioksidipäästöt vähenivät 31 %.


Tampereen Sähkölaitokselle toteutettiin tulostuksenhallinnan kokonaisratkaisu jatkuvana palveluna, missä keskeisenä osana on turvatulostuksen (Follow Me -tulostus) käyttöönotto koko konsernissa. Turvatulostusratkaisussa käyttäjillä on yksi turvatulostusjono, joten tulostinkohtaisia tulostinajureita ei enää tarvita. Käyttäjät vapauttavat tulosteensa laitteelta, jolloin tulosteiden luottamuksellisuus säilyy, eikä tulosteita unohdu luovutusalustoille. Skannaus omaan sähköpostiin on toteutettu myös turvatulostusratkaisulla. 


Johtaja Johannes Lindell Sähkölaitoksen Tietohallinto-yksiköstä kertoo: ”Tampereen Sähkölaitoksen vanha tulostusympäristö ei enää vastannut sille asetettuja odotuksia. Eri modernisointivaihtoehtoja tutkittaessa parhaaksi vaihtoehdoksi nousi liittyminen KL Kuntahankinnan kilpailuttamaan sopimuksen, jossa kumppanina toimii Konica Minolta. Konica Minolta hoiti koko tulostusympäristön modernisointiprojektin elinkaaren nykytilakartoituksesta uusien laitteiden asennukseen ja käyttöönottoon erinomaisesti suunnitelman mukaisesti. Uusi tulostusympäristö turvatulostuksineen on saanut loppukäyttäjiltä paljon positiivista palautetta.”Haluatko kuulla lisää? Ota meihin yhteyttä!